Πλησιάζει ο καιρός που ολα τα σπίτια θα ευωδιάσουν με Χριστουγεννιάτικα εδέσματα!
Υλικα:
700 γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις , 400 γρ ΧΛΙΑΡΟ νερό, 30 γρ.μαγια νωπή 1 κουτ.γλ αλάτι , 1/2 ποτήρι κρασιού ελαιολαδο, 1 κουτ.γλ γλυκάνισο, 1 κουτ γλ.ζαχαρη λιγο τριμμενο καρύδι με το μάτι.Δες και αυτό!
Διαφήμιση
Να γινει μια ζύμη που να μη κολλάει(ισως χρειαστει λιιιγο αλευρι).Σκεπαζουμε τη ζύμη για μια ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.Κοβουμε ενα κομματι οσο η γροθια μας για να στολισουμε απο πανω.
Τη στρογγυλευουμε απλα με τα χερια μας τη βαζουμε σε ταψί,βαζουμε στη μέση ενα καρύδι γαρνιρουμε με γαρυφαλλα(εγω εβαλα και αστεροειδη γλυκάνισο και λιγο σουσάμι),ενα Σταυρό στη μέση και ότι αλλο θελετε στολιζετε.
Σκεπαζουμε παλι για κανα 40′ σε ζεστο σημειο ή αν ειναι στον παγκο 1 ωρα.
Στους 180° για 50λεπτα με 1 ώρα (το παρακολουθουμε αναλογα και τον φουρνο)
ΥΓ: αλειψα με λιγο ελαιολαδο και κρόκο αυγού εκτος απο τον σταυρό για να κανει αντίθεση. Καλη επιτυχία !Η Συνταγή είναι της κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr