ΥΓΕΙΑ

Χρειάζεται άμεσα βοήθεια: Τα 8 SOS σημάδια που «φωνάζει» το σώμα σου

Χρειάζεται άμεσα βοήθεια: Τα 8 SOS σημάδια που «φωνάζει» το σώμα σου

Αυτά είναι τα SOS σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις, εάν θες να είσαι υγιής και να προλαμβάνεις άσχημες καταστάσεις.

Συχνά το ίδιο το σώμα σου στέλνει σημάδια, ότι κάτι πηγαίνει λάθος. Δυστυχώς όμως, εσύ δεν τα παίρνεις στα σοβαρά, με αποτέλεσμα να προκύπτουν μετά θέματα υγείας.

Αυτά είναι τα SOS σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις, εάν θες να είσαι υγιής και να προλαμβάνεις άσχημες καταστάσεις.

1. Το λεγόμενο “ελληνικό πόδι»

Το “ελληνικό πόδι» είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κατάσταση, κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού είναι μεγαλύτερο από το μεγάλο δάχτυλο.

2. Κύκλοι γύρω από την ίριδα του ματιού

Αυτοί οι κύκλοι, που συνήθως εμφανίζονται σε ανθρώπους άνω των 50, είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Σε περίπτωση όμως, που εμφανιστούν σε άτομο μικρότερης ηλικίας, καλό είναι να επισκεφτεί τον κατάλληλο γιατρό.

3. Εύθραυστα νύχια και μαλλιά

Έχεις παρατηρήσει τα νύχια σου να ξεφλουδίζουν συνέχεια και τα μαλλιά σου να σπάνε; Μάλλον έχεις έλλειψη βιταμίνης Β και πρέπει να πίνεις περισσότερο γάλα και να τρως μανιτάρια. Επιπλέον, μπορείς κάθε πρωί να πίνεις ένα χυμό με αβοκάντο, πορτοκάλι, λεμόνι, μπανάνα και βότανα. Και σε λίγο καιρό η διαφορά θα είναι αισθητή.

4. Αιμορραγία στα ούλα

Εάν τα ούλα σου αιμορραγούν συχνά, αυτό μάλλον οφείλεται στην έλλειψη βιταμίνης C. Και για να αποφύγεις αυτή την έλλειψη, προσπάθησε να τρως αρκετά εσπεριδοειδή, ντομάτες, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο.

Διαφήμιση

5. Επιθυμία να φας πάγο

Σε περίπτωση που θες να φας πάγο, μάλλον έχεις αναιμία. Ο οργανισμός σου έχει έλλειψη σιδήρου και γι’ αυτό πρέπει να τον “τροφοδοτήσεις” με μοσχάρι και αυγουλάκια.

6. Επιθυμία για γλυκό

Κάθε φορά που ο οργανισμός σου ζητάει να καταναλώσει κάτι γλυκό, μάλλον αυτό είναι ένδειξη ότι σε έχει κυριεύσει το άγχος, είσαι στεναχωρημένη ή νιώθεις τρομερή εξάντληση.

7. Ξηρή επιδερμίδα

Σε περίπτωση που η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, μάλλον έχεις έλλειψη βιταμίνης Ε. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να εντάξεις στη διατροφή σου τα λαχανικά, το λάδι, τα ψάρια και τους ξηρούς καρπούς. Επιπλέον, απέφυγε να χρησιμοποιείς σαπούνι, scrub και μάσκες προσώπου. Συνίσταται να εφαρμόζεις στην επιδερμίδα σου μια φαρμακευτική κρέμα προσώπου με λιπαρή βάση.

8. Αϋπνίες, διάφορες ενοχλήσεις και κράμπες στα πόδια.

Δεν κοιμάσαι καλά, έχεις ενοχλήσεις και παθαίνεις συχνά κράμπες; Μάλλον πρέπει να επισκεφτείς το γιατρό σου το γρηγορότερο δυνατόν. Αυτά τα συμπτώματα είναι ενδείξεις ότι το σώμα σου χρειάζεται μαγνήσιο και κάλιο. Γι’ αυτό προσπάθησε να φας περισσότερες ντομάτες, μπανάνες, σπανάκι και πορτοκάλια.

Δες το παρακάτω βίντεο:

…..Best of Network….

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#scrub
#αβοκάντο
#βίντεο
#γάλα
#δάχτυλο
#διατροφή
#επιδερμίδα
#εσπεριδοειδή
#κάλιο
#κουνουπίδι
#κρέμα
#λάδι
#λαχανικά
#λεμόνι
#μανιτάρια
#μάσκες προσώπου
#μοσχάρι
#μπανάνα
#μπρόκολο
#πιπεριές