Υπέροχα χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μουστάρδας και λευκού κρασιού. Ο απόλυτος συνδυασμός του χοιρινού κρέατος και της μουστάρδας κάνει αυτό το πιάτο ακαταμάχητο. Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε ένα λαχταριστό γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι ή για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ένα γευστικότατο “γκουρμέ” πιάτο.
Υλικά συνταγής
1 χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) 420 γρ. περίπου, κομμένο σε φέτες 2,5 εκ.
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου θυμαριού ή 1 ½ κ.γ. αποξηραμένο
2 ½ κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1/2 φλ. τσαγιού (120ml) ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλ. τσαγιού (120ml) λευκό κρασί
2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3-4 κ.σ. κρύο ζωμό κοτόπουλου
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το φιλέτο σας σε ροδελίτσες πάχους 2,5 εκ. περίπου. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα θυμαριού (αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα φύλλα).
Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 1 λ περίπου, προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ½ λ ακόμα.
Αλατοπιπερώνετε τις φέτες από τα φιλετάκια σας και με ένα πινέλο “βουρτσίζετε” με τη 1 ½ κ.σ. μουστάρδα από τη μια πλευρά τους. Τα βάζετε στο τηγάνι με το κρεμμύδι με την αλειμμένη με τη μουστάρδα πλευρά προς τα κάτω και τα σοτάρετε για 5 λ περίπου.
Βουρτσίζετε με τη υπόλοιπη 1 κ.σ. τα φιλετάκια, όπως είναι στο τηγάνι, και την επάνω πλευρά τους, τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το τηγάνισμα για άλλα 5 λ. Προσθέτετε το θυμάρι, το ζωμό κοτόπουλου και το λευκό κρασί, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοβράζετε τα φιλετάκια σας για 15 λ.
Στη συνέχεια, διαλύετε το κορν φλάουρ στο κρύο ζωμό κότας. Αφαιρείτε το καπάκι του τηγανιού, αυξάνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και σταδιακά προσθέτετε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας απαλά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τα φιλετάκια σας σε μικρή πιατέλα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους και τα σερβίρετε ζεστά.