Χιονάτη πάστα σε ρολο !Αφράτο παντεσπάνι ρολό,σιροπιαστό και γεμιστό με υπέροχη κρέμα και τυλιγμένο σε ινδοκαρυδο!!!
Ένα πολύ εύκολο και οικονομικό γλυκό αφού αυτή η δόση βγάζει 22 πάστες και στο τέλος δεν πιστεύεις ότι το έφτιαξες εσύ!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά 1 κούπα αλεύρι+2 κ.σ κορν φλάουρ ή νισεστέ (κοσκινισμενα 2 φορες) 1/2 κούπα ζάχαρη 1 βανίλια 2 κ.γ κοφτά μπέικιν 4 κ.σ σπορέλαιο+2 κ.σ γάλα εβαπορέ 1 πρέζα αλάτιΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
200 γρ.τυρί κρέμα 200 γρ.γάλα φρέσκο παγωμένο 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια 1 βανίλια 3-4 κ.σ ζαχαρούχο γάλα (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλω την κρέμα)ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζαχαρη 2 κουπες νερο 1 κ.γ χυμό λεμονιου 1 βανιλια 200-300 γρ.ινδοκαρυδο τριμ.για το τυλιγμαΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω βράζοντας το σιρόπι μόνο 1 λεπτο ρίχνοντας τη βανιλια στο τελος και το αφηνω να κρυωσει.Διαφήμιση
Ανοίγω προσεκτικά το 1 ρολό,απλώνω λίγη κρεμα (3 κ.σ περίπου) και τυλιγω πάλι σε ρολο.
Κόβω με πριονωτο μαχαιρι για ψωμί φέτες πάχους 4 εκ.περιπου Βουτάω τις φέτες στα γρήγορα στο σιρόπι που εχει κρυώσει,από τη μια πλευρα πρώτα και έπειτα απο την άλλη με τη βοήθεια μιας πηρούνας ή τρυπητης κουταλας (ότι σας βολεύει) και τα βουτάω μέσα σε ένα μπολ με ινδοκαρυδο και τα τυλίγω καλά. Τα τοποθετω σε καραμελόχαρτα (χάρτινες θήκες) και βάζω τις πάστες στο ψυγείο να παγώσουν. Την ιδια διαδικασια κάνω και με το 2 ρολό παντεσπάνι. Βγαίνουν 22 πάστες!Το σιρόπι πρεπει να το πιουν όλο μη το φοβηθειτε!
Επίσης η δόση αυτης της κρέμας φτάνει για 1 δόση παντεσπάνι ακόμα (δηλ.θα σας περισέψει κρεμούλα,εκτός αν χτυπήσετε εναλλακτικά 100 γρ.κρεμα γάλακτος 100 γρ.τυρι κρεμα 2-3κ.σ ζαχαρουχο 1 βανιλια Αυτη η δοση κρεμας θα σας βγει ακριβως για 1 δόση παντεσπανι!!!Η πάστα αυτή είναι ιδανική Για τις γιορτινες μέρες!!
Πηγή : daddy-cool.gr