Χειμώνας χωρίς σαλάτα δεν γίνεται! Και εγώ σας έχω την καλύτερη, που τα έχει όλα! Χειμωνιάτικη σαλάτα με…;!
Για τη σαλάτα
6 παντζάρια, καθαρισμένα και κομμένα στα 4 (ή σε περισσότερα κομμάτια αν είναι μεγάλα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 150 γρ. πεκάν ή καρύδια, καθαρισμένα 100 γρ. maple syrup ή μέλι 2 πρέζες πιπέρι καγέν 300 γρ. έτοιμη σαλάτα από διάφορα φυλλώδη λαχανικάΓια το ντρέσινγκ: 60 γρ. ελαιόλαδο, 40 γρ. βαλσαμικό ξίδι, 1 κ.σ. μαρμελάδα της επιλογής μας, 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού, 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα: 200 γρ. γκοργκοντζόλα ή μπλε τυρί, σπασμένο με το χέρι σε μικρά κομμάτια, σπόρια από 1-2 ρόδια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
Ανακατεύουμε τα παντζάρια με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα άλλο ταψάκι βάζουμε τα καρύδια, που τα έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολ με το maple syrup (ή το μέλι) και το πιπέρι καγέν, και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα παντζάρια με τη σαλάτα και τους ξηρούς καρπούς.
Χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα σέικερ, προσθέτουμε το τυρί και τους σπόρους των ροδιών και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.