Eύκολα και πολύ οικονομικά υπέροχα στη γεύση!!!Ιδανικά για το ταπεράκι της παραλίας
Συνταγή:
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γιαούρτι 200γρ.
Ηλιέλαιο ( μετρημένο στο κεσεδάκι γιαουρτιού)
Σησάμι
3 αυγά
Φέτα τριμμένη 300 γρ.
Σόδα στη μύτη του κουταλιού
Αλάτι 1 πρέζα
Εκτέλεση
Αφού κάνουμε τρίμμα τη φέτα τη ρίχνουμε στο αλεύρι μετά το γιαούρτι το ηλιέλαιο τα 2 αυγά το αλάτι τη σόδα και ζυμώνουμε ίσως χρειαστείτε λίγο αλεύρι ακόμα έμενα πήρε μια χούφτα ακόμα για να μπορώ να πλάσω τα τυροπιτάκια.
Πλάθουμε ένα ένα μπαλάκι το πατάμε ελαφρά με.τη παλάμη μας και στη μέση το ζουλάμε με τον αντίχειρα να κάνει λακουβίτσα.
Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε το κάθε τυροπιτάκι και τα πασπαλίζουμε με λίγο σησάμι στην λακουβιτσα.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200° για περίπου 15 λεπτάκια και έτοιμααααα!!!
Είναι πολύ αφράτα να ξέρετε και πολύ νόστιμα σε γεύση
Περιμένω και τα δικά σας να φτιάξετε!!!!
Xαρούλα Σύρος-