Υπέροχο σπιτικό τυράκι με γεύση και υφή σαν ανθότυρο !!!
Υλικά
2 λίτρα γάλα πλήρες
1 κ.γ ξινό η μισό χυμό λεμονιού
1 κούπα γιαούρτι πλήρες
αλάτι ανάλογα την γεύση που θέλουμε προτιμήστε χοντρό
Εκτέλεση
Ολα τα υλικά μαζί
Βάζω τις ποσότητες που θέλω σε μια κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί Δοκιμάζω το αλάτι να το φέρω στην γεύση που θέλω αλμυρό η λιγότερο αλμυρό.
Οταν κοχλάσει το κατεβάσω από την φωτιά και και έχω έτοιμο στο σουρωτήρη μια πετσέτα ψιλή τύπου γάζα ή ένα μακό μπλουζάκι που θα το έχετε μόνο για αυτή την χρήση.
Βάζω μέσα το βρασμένο μείγμα και σηκώνω με την πετσέτα το δένω από πάνω και το κρεμάω στη βρύση του νεροχύτη να στραγγίσει τελείως
Αν η ποσότητα είναι 2 λίτρα π.χ σε 2 ώρες το πολύ είναι έτοιμο αν είναι μεγάλη η ποσότητα θα πάρει περίπου 6-7 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια φτιάχνουμε άλμη και την διατηρούμε στο ψυγείο.
Πως φτιάχνουμε Αλμη
Θα βάλεις το νερό που θες σε μια κατσαρόλα της κουζίνας
Και θα πετάς αλάτι θα ανακατεύεις καλά να διαλύεται
Θα βάλεις ένα αυγό ωμό ολόκληρο και όταν το αυγό στέκεται στο νερό όρθιο είναι έτοιμη.
Stauroula Barboutsi-Cheery Misshief-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ