ΥΓΕΙΑ

Τρώτε πουρέ; Δείτε τι προκαλείτε στον οργανισμό σας…

Τρώτε πουρέ; Δείτε τι προκαλείτε στον οργανισμό σας…

Μπορεί η μεσογειακή διατροφή να θωρακίζει την υγεία μαςωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύουμε ένα τρόφιμο, επηρεάζει το πόσο υγιεινό είναι τελικά για τον οργανισμό μας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο δρ Ρόντνεϊ Μπίλτον από το Πανεπιστήμιο John Moores του Λίβερπουλ, ο οποίος στο βιβλίο του “Know What To Eat» αναλύει τα τρόφιμα και εξερευνά τις ιδιότητές τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο γνωστός σε όλους μας πουρές πατάτας.

Όπως εξηγεί ο δρ Μπίλτον πολλοί λανθασμένα πιστεύουν ότι σάκχαρα έχουν μόνο η ζάχαρη και τα γλυκά.

Στην πραγματικότητα, όμως, η πλειοψηφία των τροφών τα περιέχει. Από τα φρούτα και τις πατάτες μέχρι τα δημητριακά για πρωινό, το ψωμί, τις φρυγανιές και τα ζυμαρικά.

Διαφήμιση

Όταν, λοιπόν, τέτοια τρόφιμα όπως οι πατάτες πολτοποιούνται, απελευθερώνουν πιο γρήγορα τα σάκχαρά τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται πιο γρήγορα και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Στην πραγματικότητα, όταν βράσουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ, απελευθερώνουν 25% περισσότερα σάκχαρα απ’ ό,τι όταν τις κόψουμε σε φέτες.

Το ίδιο ισχύει και για το μήλο, το οποίο όταν το τρώμε αυξάνεται πολύ λιγότερο το σάκχαρο στο αίμα απ’ ό,τι όταν πίνουμε τον χυμό του.

Βέβαια, φαίνεται ότι τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα υποχωρούν γρήγορα, ωστόσο οι απότομες αυξομειώσεις είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ιδιαίτερα επιβλαβείς.

Πηγή

Διαφήμιση
TAGS:
#αποτελεσματική δίαιτα
#αποτοξινωτική δίαιτα
#βιολογικά προιόντα
#γλυκά
#δημητριακά
#δίαιτα για κυτταρίτιδα
#δίαιτα διατροφή
#δίαιτες για γρήγορο αδυνάτισμα
#διατροφή
#διατροφή για απώλεια βάρους
#ζάχαρη
#μεσογειακή διατροφή
#μήλο
#οργανισμό
#πατάτες
#πρωινό
#τρόφιμα
#υγεία
#φρούτα
#ψωμί