share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τροφικές αλλεργίες: Πώς επηρεάζουν την ανάπτυξη των παιδιών

Τροφικές αλλεργίες: Πώς επηρεάζουν την ανάπτυξη των παιδιών

Οι τροφικές αλλεργίες είναι συχνές στα παιδιά με το 5% εξ αυτών να εκδηλώνουν αλλεργικές αντιδράσεις σε συγκεκριμένες τροφές.

Στις συνηθέστερες τροφές που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία, συγκαταλέγονται το γάλα και οι ξηροί καρποί.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Children’s National Health System, τα παιδιά που έχουν αλλεργία στο γάλα είναι πιο κοντά και έχουν χαμηλότερο βάρος σε σύγκριση με παιδιά που έχουν αλλεργία σε ξηρούς καρπούς.

Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι τροφικές αλλεργίες στα παιδιά μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξή τους.

Προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι τροφικές αλλεργίες επηρεάζουν το ύψος και το βάρος των παιδιών, οι ερευνητές έκαναν επισκοπήσεις καμπυλών ανάπτυξης σε 191 παιδιά που εξετάστηκαν από γιατρό τουλάχιστον μια φορά για τροφικές αλλεργίες.

Διαφήμιση

Οι εξετάσεις έγιναν στις ηλικίες 2-4, 5-8 και 9-12.

Οι ερευνητές συνέκριναν το βάρος, το ύψος και τον ΔΜΣ, με μέσους όρους παιδιών ίδιας ηλικίας και φύλου στο γενικό πληθυσμό, και ανακάλυψαν ότι όσα είχαν αλλεργία στο γάλα ήταν πιθανότερο να έχουν ύψος χαμηλότερο από το μέσο όρο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, περίπου 6% έως 8% των παιδιών στις ΗΠΑ έχει κάποια τροφική αλλεργία.

Τα Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ αναφέρει ότι το 90% των τροφικών αλλεργιών στα παιδιά προκαλούνται από γάλα, αυγά, ψάρια, σόγια, σιτάρι, φιστίκια και οστρακοειδή.

Η Έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Αλλεργιών, Άσθματος και Ανοσολογίας και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Πηγή

Διαφήμιση

logo