share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τοξίνες, τοξίνες παντού! Αποτοξινωθείτε με Γεμμοθεραπεία

Τοξίνες, τοξίνες παντού! Αποτοξινωθείτε με Γεμμοθεραπεία

Γράφει: Σπύρος Μπαλής, Διαιτολόγος / Βοτανοθεραπευτής

Η Γεμμοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί νεαρά βλαστάρια, ριζίδια και σπέρματα (σπόρους) τα οποία περιέχουν ουσίες όπως αυξίνες, γιββεριλίνες, ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες, καθώς επίσης και ένα πλήθος από αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, βιταμίνες, μέταλλα, λιγνάνες, τανίνες που τα καθιστούν μοναδικά . Η Γεμμοθεραπεία είναι η πιο γνωστή (τουλάχιστον σε Αγγλία και Γαλλία) και η πιο σύγχρονη μέθοδος αποτοξίνωσης η οποία βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει από το κάθε κύτταρο όλες τις τοξίνες και τα προϊόντα του μεταβολισμού που με τον καιρό έχουν συσσωρευθεί και που προκαλούν πόνους, γενετικές αλλαγές, ασθένεια και τελικά το θάνατο.

Τα ιάματα της Γεμμοθεραπείας χρησιμοποιούνται θεραπευτικά για συγκεκριμένα όργανα στόχους πχ. προστάτης αδένας αλλά και την ίδια στιγμή λειτουργούν αποτοξινωτικά, δηλαδή βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών – βαρέων μετάλλων – από κάποιο όργανο ή τους ιστούς .

Άς δούμε όμως τι είναι οι τοξίνες , πως δημιουργούνται και πως αυτές αποβάλλονται από τον οργανισμό.

Τι είναι οι τοξίνες ; Παραδείγματα παρουσίας τοξινών στον οργανισμό & επιπτώσεις στον οργανισμό

Τοξίνες ονομάζονται εκείνες οι ουσίες οι οποίες είναι δυνατόν να προκαλέσουν ζημιά και να δηλητηριάσουν τον οργανισμό.

Μερικά παραδείγματα παρουσίας τοξινών στον οργανισμό και οι επιπτώσεις που προκαλούν σε αυτόν είναι .

Όλα τα Βαρέα μέταλλα : Aλουμίνιο ,αρσενικό , κάδμιο , μόλυβδος ,υδράργυρος και πολλά άλλα. Αυτά συνήθως αποτελούν τις αφανείς αιτίες πολλών ασθενειών σε κάθε όργανο και λειτουργία του οργανισμού.

Διοξίνες : προκαλούν καρκίνους , καταστροφή του εγκεφάλου

Φυτοφάρμακα/εντομοκτόνα: Χρόνια κόπωση, Νόσος Parkinson, καρκίνος ουροδόχου κύστεως /παχέως εντέρου , άλλοι τύποι καρκίνων ,καρδιολογικά προβλήματα , Φθαλικές ενώσεις (ουσίες που προστίθενται στα πλαστικά για την αύξηση της ευλυγισίας τους ): τροποποίηση ορμονών ,

Στυρένιο, βενζόλιο : ηπατίτιδα, λευχαιμία , αρρυθμίες , καρκίνοι, Κόπωση,

Φθόριο: Αλλαγές συμπεριφοράς , αρθρίτιδες,καρκίνος οστών, προβλήματα καρδιάς, εγκέφαλου, νεφρών , λειτουργικές διαταραχές θυρεοειδή αδένα

Χλώριο: αύξηση χοληστερόλης εξαιτίας της άμεσης καταστροφής του αγγειακού τοιχώματος , πρόκληση καρκίνων

Ξενοβιοτικά : ¨ ουσίες ξένες προς την ζωή ¨. Είναι ξένες τοξικές χημικές ουσίες που δεν παράγονται από τον οργανισμό και οι οποίες δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στον οργανισμό .Συνθετικά φάρμακα π.χ. αντιβιοτικά , είναι ξένα προς τον οργανισμό . Ξενοβιοτικά επίσης είναι και όσες ουσίες βρίσκονται σε μεγαλύτερη ποσότητα από το κανονικό στον οργανισμό . Οι τοξίνες αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνες όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να τις αποβάλει και όταν αυτές έχουν πλέον συγκεντρωθεί σε μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό.

Ταξινόμηση των τοξινών

Οι τοξίνες ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες : α) τις ενδογενείς τοξίνες οι οποίες είναι ουσίες που προέρχονται από το ίδιο τον οργανισμό και που κατηγορούνται από την ιατρική επιστήμη ότι προκαλούν ασθένειες. Οι ενδογενείς τοξίνες μπορεί να οφείλονται σε λανθασμένο τρόπο ζωής, σε κακή διατροφή , κακές διατροφικές συνήθειες και πρακτικές , υπερβολική κατανάλωση τροφών , οινοπνευματωδών ποτών και σε γενετικές ανωμαλίες. Οι τοξίνες αυτές οδηγούν σε καταστροφή των ιστών, αδυναμία των οργάνων και τις περισσότερες φορές αυτές οι αδυναμίες καταλήγουν σε εκδήλωση διαφόρων ασθενειών που η συμβατική ιατρική τις βαπτίζει με ονόματα όπως Νόσος Αλτσχάιμερ, Αυτό – Άνοσα Νοσήματα , Καρκίνος, Διαβήτης, Καρδιακή Νόσος, Μεταβολικό Σύνδρομο, Νόσος Πάρκινσον κλπ, ,κλπ β) τις εξωγενείς τοξίνες που παράγονται από το περιβάλλον. Παραδείγματα αποτελούν τα βαρέα μέταλλα (αλουμίνιο, κάδμιο, υδράργυρος, χρώμιο, αρσενικό κ.α. ), φάρμακα , συντηρητικά τροφίμων, πετροχημικά, φυτοφάρμακα, ιοί ,παράσιτα, βακτηρίδια , η ηλιακή ακτινοβολία καθώς και ο φόβος, η ανησυχία και τα συναισθηματικά σοκ και γ) τις αυτό -γενείς τοξίνες οι οποίες είναι είτε εκείνες που προκαλούνται από την ίδια την ίδιοσυγκρασία του ατόμου είτε μεταδίδονται κληρονομικά και επηρεάζουν τον οργανισμό μειώνοντας την αντίστασή του π.χ. Ρευματισμοί.

Ξενοβιοτικές ουσίες

Ξενοβιοτικές ονομάζονται οι ουσίες που είναι τοξικές και δεν υπάρχουν φυσιολογικά σε έναν οργανισμό αλλά αν βρεθούν σε αυτόν σε κάποιο ποσοστό, επηρεάζουν τις φυσιολογικές του λειτουργίες. Ειδικά , συνθετικά φάρμακα όπως αντιβιοτικά θεωρούνται ξένα σώματα από τον οργανισμό καθώς ο οργανισμός δεν τα παράγει ο ίδιος και ούτε αποτελούν μέρος της φυσιολογικής διατροφής. Εισερχόμενες οι ξενοβιοτικές ουσίες στον οργανισμό αποτελούν έναν άμεσο κίνδυνο για την υγεία του ατόμου. Η ζημιά που θα προκληθεί στον οργανισμό από αυτές τις ουσίες, εξαρτάται από το χρονικό διάστημα της έκθεσης του οργανισμού σε αυτές , την συχνότητα της έκθεσής του καθώς επίσης από την ποσότητα της ουσίας και τον τύπο της τοξίνης που θα εισέλθει σ’ αυτόν. Ένας οργανισμός με καλή υγεία, μέσω του ήπατος ( συκώτι ) αποτοξινώνει και αποβάλει όλες τις τοξίνες εκτελώντας με αυτό τον τρόπο το αδιάκοπο έργο του εσωτερικού καθαρισμού του. Άλλα απεκκριτικά και αποτοξινωτικά όργανα εκτός του ήπατος είναι τα νεφρά, το έντερο, το λεμφικό σύστημα, οι πνεύμονες, το αίμα και το δέρμα και τα οποία αποτελούν το φυσικό αποτοξινωτικό σύστημα του οργανισμού.

Αποτοξίνωση

Διαφήμιση

Οι ξενοβιοτικές ουσίες και άλλες τοξικές ουσίες οι οποίες εισέρχονται στον οργανισμό μας είτε από τις τροφές, είτε από τον αέρα , αποβάλλονται από τον οργανισμό σε δύο φάσεις κάτω από μια σειρά αποτοξινωτικών αντιδράσεων. Πρόκειται για την Φάση Ι και Φάση ΙΙ της αποτοξίνωσης.

ΦΑΣΗ Ι ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ.

Τα ένζυμα τα οποία εμπλέκονται στη φάση αυτή, ονομάζονται ‘ενεργοποιητές’. Ενεργοποιούν την τοξική ουσία που χρειάζεται να περάσει στην επόμενη φάση της διαδικασίας. Τα ένζυμα αυτά λειτουργούν προσκολλώντας ένα μόνο άτομο οξυγόνου ή αζώτου στην τοξική ουσία.

ΦΑΣΗ ΙΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ.

Τα ένζυμα τα οποία εμπλέκονται σε αυτή τη φάση, ονομάζονται ‘excretors’, διότι καταλύουν αντιδράσεις οι οποίες οδηγούν στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Αυτά τα ένζυμα συνδέουν τη χημική ουσία γλουταθιόνη με τις τοξίνες οι οποίες έχουν ενεργοποιηθεί στη φάση Ι. Με αυτό τον τρόπο, αυτές οι δυνητικά βλαπτικές ουσίες, γίνονται υδατοδιαλυτές και έτσι ο οργανισμός τις αποβάλλει είτε από τα ούρα είτε από τον ιδρώτα.

Βιοθεραπευτική Αποτοξίνωση

Η Γεμμοθεραπεία η οποία αποτελεί μια δυναμική μορφή φυτοθεραπείας

επιφέρει και προκαλεί μια αργή, ασφαλή και βαθειά κυτταρική αποτοξίνωση , προκαλώντας έτσι αυτό που ονομάζεται βιοθεραπευτική παροχέτευση και αποτοξίνωση . Η Βιοθεραπευτική παροχέτευση είναι η διαδικασία απομάκρυνσης και αποβολής από τον μεσοκυττάριο χώρο των βαρέων μετάλλων ,ξενοβιοτικών , ιών , μυκητών, παρασίτων, μυκοπλάσματος και βακτηριδίων , ανοίγοντας τις οδούς των απεκκριτικών οργάνων και τελικά αποβάλλοντας τις τοξίνες από το κύτταρο. Ο ” καθαρισμός » του οργανισμού , η συντήρησή του και η ενδυνάμωσή του υποστηρίζεται σε ένα βαθμό από τα απεκκριτικά του όργανα, έτσι αυτά τα όργανα πρέπει όσο είναι δυνατόν να διατηρούνται καθαρά από τις άχρηστες ουσίες. Η Γεμμοθεραπεία προάγει μια βαθειά κυτταρική παροχέτευση και αποτοξίνωση και βοηθάει όχι μόνον στην αποβολή των ξενοβιοτικών , ιών, παρασίτων και βακτηριδίων, αλλά υποστηρίζει και διεγείρει την φυσιολογική λειτουργία των οργάνων και συστημάτων . Η Γεμμοθεραπεία με αυτόν τον τρόπο 1) καλυτερεύει την γενική κατάσταση υγείας του ατόμου, 2) πιθανόν εμποδίζει γενετικές αδυναμίες 3) δρά αντι γηραντικά σε όλα τα συστήματα του οργανισμού και 4) υποστηρίζει την επίτευξη μιας μακροχρόνιας υγείας και ευεξίας.

Εφαρμογές αποτοξίνωσης( Detox ) των Γεμμοθεραπευτικών

Παρακάτω αναφέρονται διάφορα ξενοβιοτικά που αποβάλλονται από τον οργανισμό με την βοήθεια των γεμμοθεραπευτικών σκευασμάτων:

Όλα τα βαρέα μέταλλα, πετρέλαιο, αλουμίνιο, μόλυβδος, υδράργυρος, νιτρώδη, διαλύματα που βρίσκονται σε βερνίκια , μπογιές, αποσμητικά, καλλυντικά. Επίσης τα Γεμμοθεραπευτικά βοηθούν ούτως ώστε οι τοξίνες να μην ¨κολλάνε¨ στο λεμφικό σύστημα καθώς επίσης τον καθαρισμό του αίματος , συκωτιού και νεφρών.

Συμπέρασμα

Η Γεμμοθεραπεία είναι ο πιο μοντέρνος και αποτελεσματικός τρόπος προαγωγής της υγείας από το κυτταρικό επίπεδο. Είναι μια ιστική θεραπεία, ένα δυνατό μέσο αποβολής των τοξινών εκτός του κυττάρου, τοξίνες οι οποίες έχουν σωρευθεί με την πάροδο των χρόνων ,προκαλώντας πόνο, ασθένεια, γενετικές μεταβολές και τελικά τον θάνατο. Νομίζω ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες στις οποίες διαβιούμε κυριολεκτικά σε ένα ωκεανό από τοξίνες παντός είδους και προέλευσης που επέλεξαν για μας η ελίτ και οι κυβερνήσεις, η Γεμμοθεραπεία αποτελεί μια ελπίδα σωτηρίας , ένα μέσο αποβολής αυτών των τρομερών δηλητηρίων .

ΠΗΓΕΣ

1..Dr J. Rosencwajg, Organotherapy Drainage and Detoxification, Emryss Publishers

First edition, 2010

2. Dr Marcus Greaves, Gemmotherapy and Oligotherapy: Regenerators of Dying

Intoxicated Cells,

3.Αnthony Speroni, ND, Gemmotherapy and Oligotherapy for Natural Health Practitioners, edition 1 , 2009

Διαφήμιση

logo