Όλοι μας ακολουθούμε συγκεκριμένες τελετουργίες που τις θεωρούμε αναγκαίες για να διατηρήσουμε την καλή μας υγεία και καλή φυσική κατάσταση.
Ορισμένες συνήθειες είναι πραγματικά απαραίτητες, όπως το πλύσιμο των φρούτων πριν από το φαγητό ή η τακτική άσκηση, ενώ άλλες είναι αμφιλεγόμενες.
Συγκεντρώσαμε 7 συνήθειες, τις οποίες μπορείτε εύκολα να τις σταματήσετε, καθώς δεν προσφέρουν κανένα όφελος.
Συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες
Η χρήση των πολυβιταμινών και διαφόρων συμπληρώματων διατροφής δεν μειώνουν τον κίνδυνο να αρρωστήσουμε και δεν έχουν καμία επίδραση στη μνήμη και την απόδοση.
Αυτό είναι το συμπέρασμα που προέκυψε από Αμερικανούς ερευνητές έπειτα από μια σειρά κλινικών μελετών, στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 450 χιλιάδες άτομα. Τα αποτελέσματα άλλων μελετών έδειξαν ότι η λήψη πολυβιταμινών μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.
Χρήση αντιβακτηριακού τζελ που δεν περιέχει αλκοόλ
Τα αντιβακτηριακά τζελ χεριών κάνουν πραγματικά καλή δουλειά στην εξουδετέρωση πολλών τύπων ιών και βακτηρίων. Ωστόσο, αυτό είναι αποτελεσματικό μόνο με τα τζελ που περιέχουν τουλάχιστον 60% αλκοόλ. Τα άλλα τζελ δεν έχουν κάποια επίδραση σε μικροοργανισμούς.
Σε επαφή με φυτοφάρμακα και με βρωμιά, τα τζελ δε θα βοηθήσουν και σε αυτές τις περιπτώσεις είναι προτιμότερο να πλύνετε τα χέρια σας όσο το δυνατόν καλύτερα.
Αποφυγή όξινου γλουταμινικού νατρίου
Το όξινο γλουταμινικό νάτριο είναι το άλας νατρίου του γλουταμινικού οξέος. Το γλουταμινικό οξύ είναι ένα αμινοξύ που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα, ειδικά σε αυτά υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας και τα ψάρια, και σε πολλά λαχανικά.
Τρόφιμα που χρησιμοποιούνται συχνά για τις αρωματικές τους ιδιότητες, όπως τα μανιτάρια και οι ντομάτες, έχουν υψηλά επίπεδα φυσικού γλουταμινικού οξέος. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα δυσάρεστα συμπτώματα του πονοκέφαλου ή της ναυτίας, που αποδίδονται στο γλουταμινικό νάτριο, θα συμβούν μόνο αν τρώτε τουλάχιστον 3 γραμμάρια της ουσίας σε καθαρή μορφή. Στην πράξη, αυτό είναι απίθανο.
Χρήση φούρνου μικροκυμάτων
Κατά τη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων οι ωφέλιμες ιδιότητες των τροφίμων μπορούν να διασπαστούν, αλλά ακριβώς το ίδιο πράγμα συμβαίνει όταν θερμαίνεται στον απλό φούρνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εξαιτίας του μικρότερου χρόνου μαγειρέματος μπορεί να προτιμηθεί ο φούρνος μικροκυμάτων. Για παράδειγμα, η βιταμίνη C μπορεί να διατηρηθεί καλύτερα.
Προτίμηση προϊόντων με χαμηλά λιπαρά
Ο οργανισμός μας χρειάζεται λιπαρά, όπως τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, οπότε η αντικατάσταση συνηθισμένων προϊόντων με αντίστοιχα προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε την πρόσληψη των θερμίδων σας.
Επιπλέον, πολλά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά αντισταθμίζουν την θρεπτική αξία με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, και προκαλούν κακό στην υγεία.
[Πηγή]