ΥΓΕΙΑ

Το στρες επηρεάζει ιδιαίτερα αρνητικά όσους ζουν με αυτοάνοση νόσο!!!

Το στρες επηρεάζει ιδιαίτερα αρνητικά όσους ζουν με αυτοάνοση νόσο!!!

Υπάρχει σημαντική σχέση μεταξύ διαταραχών στρες και ανθρώπων που ζουν με αυτοάνοση νόσο.

Έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ καταστάσεων στρες, όπως άγχος και μετατραυματικό σύνδρομο και αυτοάνοσων νόσων, όπως κοιλιοκάκη και ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η πρόσφατη έρευνα του University of Iceland προστίθεται σε αυτά που ανακάλυψαν άλλες έρευνες για τις αυτοάνοσες νόσους.

Σε όλες τις έρευνες, οι ερευνητές κατέληξαν ότι αυτές οι νόσοι μπορούν να συνδεθούν στενά με το μετατραυματικό στρες και παρόμοιες καταστάσεις.

Επικεφαλής της νέας έρευνας ήταν η Dr. Huan Song.

Η ερευνητική ομάδα κατέληξε ότι διαταραχές που συνδέονται με το στρες φάνηκε να έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να φέρουν μελλοντικά αυτοάνοσες νόσους.

Διαφήμιση

Συμμετείχαν 106.000 συμμετέχοντες με διαταραχές που συνδέονται με στρες, σχεδόν 127.000 αδέρφια και περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι που δεν είχαν διαταραχή που συνδεόταν με το στρες.

Η έρευνα εξέτασε στοιχεία που κάλυπταν 32 χρόνια. Η μέση ηλικία διαταραχής που συνδεόταν με το στρες ήταν τα 41 έτη.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι η έκθεση σε διαταραχή που συνδέονταν με το στρες συνδεόταν σημαντικά με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αυτοάνοσης νόσου στη συνέχεια.

Αυτό συγκρίθηκε με ανθρώπους χωρίς διαταραχή στρες και με αδέρφια των συμμετεχόντων.

Αν και δεν είναι γνωστός ο ακριβής μηχανισμός, η σχέση μεταξύ ρευματοειδούς αρθρίτιδας και καταστάσεων όπως η κατάθλιψη, το άγχος και η διαταραχή μετατραυματικού στρες παραμένει.

Μια έρευνα έδειξε ότι γυναίκες με διαταραχή μετατραυματικού στρες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ρευματοειδή αρθρίτιδα σε σχέση με όσες δεν ζουν με τη διαταραχή. Το κάπνισμα φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο.

Καταστάσεις όπως η κατάθλιψη, το άγχος και η διαταραχή μετατραυματικού στρες μπορούν επίσης να μειώσουν τις πιθανότητες ύφεσης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#άνθρωποι
#αρθρίτιδα
#γυναίκες
#έρευνες
#ερευνητές
#ηλικία
#κάπνισμα