Για το πείραμα μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες και το ιστορικό περισσότερων από 187.000 ατόμων και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι εθελοντές που κατανάλωναν 2 μερίδες φρέσκων φρούτων την ημέρα είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη, ενώ το 6,5% των ατόμων που κατανάλωναν φρέσκο χυμό καθημερινά εμφάνισε διαβήτη με το πέρασμα του χρόνου.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι χυμοί και τα υγρά αφομοιώνονται γρηγορότερα από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που ευθύνεται για την εμφάνιση διαβήτη. Από την άλλη, οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα φρούτα διαλύονται πιο αργά όταν καταναλώνονται σε στερεή μορφή και απορροφώνται καλύτερα από το στομάχι.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείς σε δίλημμα, ξέρεις τι να προτιμήσεις…