ΥΓΕΙΑ

Το αρωματικό ρόφημα που καταπολεμά τη δυσπεψία

Το αρωματικό ρόφημα που καταπολεμά τη δυσπεψία

Οι θεραπευτικές ιδιότητες και η δράση των βοτάνων σε ένα ρόφημα που ανακουφίζει από τη δυσπεψία και τις γαστρεντερικές ενοχλήσεις

Με βάση την ταυτότητα και τις τεκμηριωμένες ιδιότητες-δράσεις των διαφορετικών φυτών που επιλέγουμε σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να διαμορφώσουμε διάφορα μείγματα ελληνικών αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών, τα οποία μπορούν να δράσουν υποστηρικτικά σε διάφορες περιπτώσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μείγμα που ακολουθεί βοηθά στην αντιμετώπισης της δυσπεψίας, καθώς τα συστατικά του ανακουφίζουν από ήπιες γαστρεντερικές ενοχλήσεις, από κοιλιακούς και στομαχικούς πόνους. Επίσης, το μελισσόχορτο έχει κατευναστική δράση.

Διαφήμιση

Παρακάτω αναφέρεται το προφίλ του μείγματος, τα βασικά συστατικά που περιέχει καθώς και η ποσοστιαία αναλογία δρόγης σε αυτά. Στο ρόφημα ως γλυκαντικό μπορεί να προστεθεί μέλι ή ζάχαρη, ή αν το επιθυμούμε, ρόφημα χαρουπιού ή πετιμέζι χαρουπιού (“χαρουπόμελο»).

Για την παρασκευή του ροφήματος, εμβαπτίζουμε 3 γραμμάρια μείγματος σε 200ml ζεστού νερού για ένα άτομο (ή 12 γραμμάρια μείγματος σε 800ml ζεστού νερού για 4 άτομα) και το αφήνουμε από 3 έως 30 λεπτά, ανάλογα με το μείγμα.

Πηγή: Με… Νου αρωματόκηπος & ευεξία -Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των βοτάνων, Μαρία Στικούδη, Ελένη Μαλούπα, Διαμάντω Λάζαρη, Νίκος Κρίγκας – Εκδόσεις Πατάκη

Διαφήμιση
TAGS:
#Ελένη
#ζάχαρη
#ιδιότητες
#μέλι
#ρόφημα
#φυτών