share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Το Απίστευτο Τρικ για να μην Μουχλιάζουν τα Φρούτα και τα Λαχανικά σας Εντός Ψυγείου

Το Απίστευτο Τρικ για να μην Μουχλιάζουν τα Φρούτα και τα Λαχανικά σας Εντός Ψυγείου

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη διατροφή για όλους μας. Δυστυχώς όμως τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά χαλάνε αρκετά εύκολα αν δεν τηρήσετε κάποιους βασικούς κανόνες (και τρικς) συντήρησης.

Φρέσκα φρούτα Υπάρχει ένα έξυπνο τρικ για να μην μουχλιάζουν τα φρούτα σας λόγω υπερβολικής υγρασίας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα καθαρό σφουγγάρι (στεγνό!) το οποίο θα τοποθετήσετε κάτω από τα φρούτα σας. Βάλτε όλα τα φρούτα σε μεγάλα τάπερ ή μπολ, τοποθετώντας στη βάση του τάπερ το σφουγγάρι, ή βάλτε κατευθείαν τα φρούτα σας στο συρτάρι του ψυγείου, φροντίζοντας να “στρώσετε» τον πάτο του με σφουγγάρια.Έτσι, όλη η υγρασία θα συσσωρεύεται στο σφουγγάρι και τα φρούτα σας δεν θα χαλάσουν εύκολα.

Με ένα σφουγγάρι, το πρόβλημα λύθηκε!

Tip Οι μπανάνες διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου αλλά με λίγο πλαστικό περιτύλιγμα φαγητού στο κοτσάνι τους.

Έξτρα tip Μην πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά όταν τα βάζετε στο ψυγείο. Τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά δεν αγαπάνε ιδιαίτερα την υγρασία και αν τα έχετε πλύνει είναι πιθανόν να χαλάσουν πιο γρήγορα.

Διαφήμιση

Φρέσκα λαχανικά Αν δείτε πως τα λαχανικά σας έχουν λίγο μαραθεί μπορείτε να κάνετε το εξής τρικ: Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και γεμίστε το με κρύο νερό. Ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες ξίδι και τα λαχανικά σας. Αφήστε τα εκεί για μισή ώρα και μόλις τα αφαιρέσετε από το μπολ θα δείτε πως θα έχουν αποκτήσει και πάλι τη ζωηράδα τους. Σκουπίστε τα καλά και βάλτε τα σε ένα κλειστό δοχείο ή τάπερ. Καταναλώστε τα 1-2 ώρες μετά.

Με αυτά τα τρικ τα φρούτα και τα λαχανικά σας υα παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Tip Οι πιπεριές, τα αγγούρια και οι ντομάτες πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου και όχι εντός ψυγείου.

Προσοχή! Μην τοποθετείτε κρεμμύδια και πατάτες στον ίδιο χώρο γιατί θα αρχίσουν να αναπτύσσουν ρίζες και θα γίνουν πιο γρήγορα μη βρώσιμα.

Πηγή

Διαφήμιση

logo