ΥΓΕΙΑ

Θες τα τέλεια μαλλιά; ΜΗΝ κάνεις αυτά τα λάθη τότε!

Θες τα τέλεια μαλλιά; ΜΗΝ κάνεις αυτά τα λάθη τότε!

Θέλεις να έχεις κάθε μέρα απαλά, λαμπερά και υγιή μαλλιά. Είσαι σίγουρη, όμως, ότι τα περιποιείσαι σωστά και αποτελεσματικά; Ανακάλυψε τα λάθη που κάνεις καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνεις:

1.Τα λούζεις πολύ συχνά: Όχι, δεν χρειάζεται να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα. Τα συχνά λουσίματα δεν σημαίνει ότι θα έχεις και πιο υγιή μαλλιά, μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το λούσιμο εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σου, αλλά σε γενικές γραμμές μέρα παρά πέρα είναι ιδανικό.

2.Χρησιμοποιείς λάθος τα προϊόντα styling: Το πιστολάκι των μαλλιών, το σίδερο για να ισιώνεις ή να κάνεις μπούκλες στα μαλλιά, μπορεί να καταστρέψουν με την μεγάλη θερμότητα τα μαλλιά σου. Πρόσeξε ώστε να τα χρησιμοποιείς σωστά, να τα αντικαθιστάς κάθε δύο χρόνια περίπου και να μην το παρακάνεις με την θερμοκρασία.

Διαφήμιση

3.Δεν χρησιμοποιείς σωστά το dry shampoo: Το dry shampoo δεν λειτουργεί σαν την λακ. Πρέπει να ψεκάσεις και να κάνεις μασάζ στα μαλλιά σου για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

4.Βαθύς καθαρισμός: Ακριβώς όπως και η επιδερμίδα σου, έτσι και τα μαλλιά σου χρειάζονται ένα βαθύ καθαρισμό. Χρησιμοποίησε ένα ειδικό σαμπουάν κάθε δύο εβδομάδες.

5.Δεν ξέρεις τον τύπο των μαλλιών σου: Καλό είναι να χρησιμοποιείς τα προϊόντα που απευθύνονται στον τύπο των μαλλιών σου αλλά και στις ατέλειές τους. Για παράδειγμα αν έχεις ξηρές άκρες και εσύ πιστεύεις ότι έχεις ψαλίδα, δεν θα μπορέσεις να λύσεις το πρόβλημα αποτελεσματικά.

6.Δεν πηγαίνεις συχνά στο κομμωτήριο: Δεν είναι ανάγκη να ξοδεύεις πολλά χρήματα για την περιποίηση των μαλλιών σου, καλό όμως είναι κάθε 10 με 12 εβδομάδες να κόβεις λίγο τις άκρες για να δυναμώσεις τα μαλλιά σου!

Joytv.gr

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#ανάγκη
#επιδερμίδα
#θερμοκρασία
#προϊόντα