ΥΓΕΙΑ

Θες να αδυνατίσεις; Φάε σοκολάτα το πρωί!

Θες να αδυνατίσεις; Φάε σοκολάτα το πρωί!

Σίγουρα σε πολλούς από σας αρέσει ο τίτλος αυτού του άρθρου. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ έκαναν έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση γλυκών το πρωί όπως σοκολάτα βοηθά στην απώλεια βάρους! Οι ερευνητές έκαναν ένα πείραμα με δύο γκρουπ υπέρβαρων.

Υπέβαλαν τους συμμετέχοντες και στα δύο γκρουπ σε δίαιτα . Σε αυτούς που συμμετείχαν στο πρώτο γκρουπ επέτρεπαν να φάνε πρωινό με 600 θερμίδες καταναλώνοντας και γλυκά όπως κέικ και μπισκότα σοκολάτας ενώ αυτοί που συμμετείχαν στο άλλο γκρουπ είχαν πιο αυστηρή διατροφή και το πρωινό τους ήταν μόνο 300 θερμίδων χωρίς γλυκά.

Μετά από 32 εβδομάδες αυτοί που συμμετείχαν στο γκρουπ που έτρωγαν γλυκά έχασαν κατά μέσο όρο 18 κιλά ο καθένας ενώ αποδείχθηκε ευκολότερο να διατηρήσουν το βάρος που έχασαν.

Πως είναι δυνατόν;

Διαφήμιση

Όπως εξηγεί η ερευνήτρια Daniela Jakubowicz, το πρωινό είναι το γεύμα που ελέγχει τα επίπεδα της γκρελίνης-μίας ορμόνης που είναι υπεύθυνη για το αίσθημα της πείνας και αν ικανοποιηθεί το πρωί η παρόρμηση είναι να φάμε λιγότερο την υπόλοιπη μέρα.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι μη διαγράφοντας εντελώς τα γλυκά από την διατροφή τους-όπως απαιτούν οι κλασσικές δίαιτες- οι συμμετέχοντες είχαν σταθερά επίπεδα άγχους.

Είναι γνωστό άλλωστε πως τα πρωινά ο μεταβολισμός είναι πολύ πιο ενεργός από ότι το βράδυ συνεπώς οι θερμίδες που καταναλώνουμε καίγονται πολύ ευκολότερα.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε μία σοκολατένια τούρτα στην καθισιά τα πρωινά αλλά σίγουρα είναι προτιμότερο και πιο υγιεινό αν φάτε γλυκό να το φάτε το πρωί.

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Πρέπει να είναι ισορροπημένο και να μας δίνει 40% των θερμίδων που χρειαζόμαστε ημερησίως . Το τέλειο πρωινό περιλαμβάνει φρούτα, γαλακτοκομικά και υδατάνθρακες που μας προσφέρουν ενέργεια.

Τώρα πλέον γνωρίζετε πως αν είστε σε δίαιτα και θέλετε να αποφύγετε τις γλυκές αμαρτίες , αντί να στερηθείτε όλη τη μέρα και να κάνετε την “γουρουνιά» αργά το βράδυ, δώστε στον εαυτό σας μία μικρή ευχαρίστηση απολαμβάνοντας λίγη σοκολάτα. Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί!

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#απώλεια βάρους
#γλυκά
#δίαιτα
#διατροφή
#ενέργεια
#ερευνητές
#ημέρας
#θερμίδες
#κέικ
#μεταβολισμός
#μπισκότα
#πρωί
#πρωινό
#σοκολάτα
#σώμα
#τούρτα
#υδατάνθρακες
#φρούτα