ΥΓΕΙΑ

Θέλεις να δεις, πιο γρήγορα, διαφορά στο σώμα σου από τη γυμναστική;

Θέλεις να δεις, πιο γρήγορα, διαφορά στο σώμα σου από τη γυμναστική;

Για να φτάσεις πιο γρήγορα στο fitness στόχο σου ή να κάνεις τα μακροπρόθεσμα οφέλη της γυμναστικής να φανούν πιο σύντομα στο σώμα σου, χρειάζεται να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου.

Με άλλα λόγια να υποβοηθήσεις την κατάσταση με τις κατάλληλες τροφές. Και όταν λέμε “κατάλληλες” εννοούμε αυτές που κάνουν το μεταβολισμό σου να πάρει τα πάνω του.

Να λοιπόν τι πρέπει να τρως πριν, κατά τη διάρκεια (εννοούμε πάντα στο διάλειμμα και όχι όσο γυμνάζεσαι) και μετά τη γυμναστική για να ενισχύσεις τα αποτελέσματά της, να δεις πιο γρήγορα διαφορά και, φυσικά, να βελτιώσεις τα συνολικά επίπεδα της υγείας σου.

Ξεκινάμε;

Πριν την άσκηση

Πιθανώς έχεις ακούσει ότι δεν είναι καλό να γυμνάζεσαι ούτε με γεμάτο, αλλά ούτε και με εντελώς άδειο στομάχι. Οπότε, σε αυτή τη φάση, το κλειδί είναι να κρατήσεις ένα μέτρο. Προτίμησε κάτι πρωτεινούχο και ελαφρύ το οποίο αφενός θα πυροδοτήσει το μυικό σου σύστημα, αφετέρου θα χωνευτεί εύκολα.

Έτσι, 2-3 ώρες πριν τη γυμναστική μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε:

1. Μήλο και τοστ με τυρί

2. Μία μπάρα δημητριακών

3. Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο ή τόνο

4. Τρία κράκερ ή μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης

Διαφήμιση

5. Μία χούφτα ξηρούς καρπούς

6. Γιαούρτι με φρούτα

Στο διάλειμμά σου

Όταν ασκείσαι, αυτό που έχει προτεραιότητα είναι να κρατάς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο. Γι’ αυτό φρόντισε να έχεις μαζί σου νερό και να πίνεις μικρές γουλιές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αυτή η συνήθεια ενισχύει την παραγωγή γλυκόζης στον οραγνισμό σου, δηλαδή το φυσικό καύσιμο που βοηθά το σώμα σου να ανταποκριθεί στην άσκηση. Εκτός απο το νερό όμως, την ίδια δουλειά κάνουν και τα εξής:

1. Φυσικός χυμός

2. Μπανάνα

3. Μία χούφτα σταφίδες

Μετά την γυμναστική

Αρχικά να θυμάσαι ότι πάντα – NO MATTER WHAT- πρέπει να φας μετά την γυμναστική. Είναι η πιο κρίσιμη στιγμή, αφού τότε είναι που το σώμα σου επεξεργάζεται την άσκηση που προηγήθηκε και αλλάζει. Σε αυτή τη φάση μεταβολισμός σου είναι ούτως ή άλλως στα πάνω του, οπότε για να ενισχύσεις το πάρτι που γίνεται στον οργανισμό σου προς όφελός σου μπορείς να φας:

1. Λαχανικά. Είτε φρέσκα, είτε στον ατμό, είτε ψητά.

2. Οποιοδήποτε φιλέτο ή κομμάτι κρέας χωρίς πολλά λίπη.

3. Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα*Το παραπάνω άρθρο δεν αποτελεί πρόγραμμα διατροφής. Επιπλέον, πριν κάνεις οτιδήποτε καλό είναι να συμβουλευτείς το γιατρό ή το διατροφολόγο σου.

Πηγή:fanpage

Διαφήμιση
TAGS:
#γυμναστική
#δουλειά
#κοτόπουλο
#κρέας
#μεταβολισμό
#μεταβολισμός
#νερό
#οργανισμό
#οφέλη
#πρόγραμμα
#σαλάτα
#σταφίδες
#στομάχι
#σώμα
#φέτα
#φιλέτο
#φρέσκα
#φρούτα
#φυσικό
#ψητά