Δεν ξέρουμε για σας, αλλά όταν είμαστε σε διάθεση για σπιτικά μπισκότα, τα θέλουμε αμέσως. Όταν μας πιάνει λιγούρα, το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ζεστά, αφράτα μπισκότα από το φούρνο. Αλλά, δυστυχώς, σπάνια λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Συνήθως δεν έχουμε όλα τα συστατικά και οι συνταγές απαιτούν αρκετή προετοιμασία. Γι” αυτό οι πιο πολλοί καταλήγουμε να αγοράζουμε έτοιμα του εμπορίου.
Αλλά αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο 3 συστατικά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε αυτά τα γλυκά και βουτυρώδη μπισκότα είναι βούτυρο, ζάχαρη και αλεύρι! Αν τα έχετε στο ντουλάπι σας, τότε θέλετε μόλις 30 λεπτά για να τα απολαύσετε.
Συστατικά:
3/4 φλυτζανιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι λεπτή ζάχαρη
2 & 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ακατέργαστη ή κρυσταλλική ζάχαρη για την επικάλυψη (1/2 φλιτζάνι είναι αρκετό)
Οδηγίες:
Σε ένα μίξερ, ανακατέψτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέστε όλο το αλεύρι και ανακατέψτε το μέχρι το μείγμα να έχει την υφή της ψίχας. (Μπορείτε επίσης να το ανακατέψετε με το χέρι)
Βάλτε το μείγμα σε μια καθαρή επιφάνεια και να συνεχίστε με το χέρι.
Ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
Απλώστε τη ζύμη σε μία μεγάλη ορθογώνια επιφάνεια.
Ρίξτε την ακατέργαστη ζάχαρη σε λαδόχαρτο και τυλίξτε τη ζύμη σε αυτό. Αφού η ζύμη καλυφθεί με ζάχαρη, μεταφέρτε την σε μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε την το στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά.
Κόψτε σε κομμάτια τη ζύμη και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με μία λαδόκολα από κάτω.
Ψήστε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.