ΧΡΗΣΙΜΑ

Τέρμα η Σπατάλη: Ο απόλυτος Οδηγός για να μην πετάτε το Φαγητό σας ΠΡΙΝ την Ώρα του

Τέρμα η Σπατάλη: Ο απόλυτος Οδηγός για να μην πετάτε το Φαγητό σας ΠΡΙΝ την Ώρα του

Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν τα τρόφιμα που αγοράσατε είναι ακόμα καλά, ρίξτε μία ματιά σ’αυτά τα βασικά τρόφιμα:

1. Φέτες από αλλαντικά

Δεν έχουν μεγάλες αντοχές στο ψυγείο και αντέχουν το πολύ μία εβδομάδα. Όταν δείτε να γίνονται γλοιώδη ή σκληρά, τότε είναι για πέταμα.

2. Λαχανικά

Θα αρχίσουν να γίνονται μαλακά και θα βγάλουν μούχλα. Αλλά και πάλι μπορείτε να κόψετε την μούχλα και το υπόλοιπο να τρώγεται. Βάλτε τα για μερικά λεπτά σε κρύο νερό για να επανέλθουν στην ζωή.

3. Γάλα

Μετά από λίγο καιρό στο ψυγείο, το γάλα θα γίνει πιο όξινο. Αλλά εμπιστευτείτε τις αισθήσεις σας και όχι την ημερομηνία λήξης. Εάν μυρίζει ξινίλα, αυτό είναι σημάδι πως δεν κάνει να το πιείτε.

4. Γιαούρτι

Όπως και το γάλα, η άσχημη οσμή δείχνει πως δεν κάνει να το καταναλώσετε. Εάν δείτε ένα στρώμα νερού πάνω από το γιαούρτι, σημαίνει πως έχει αρχίσει να χαλάει.

5. Θαλασσινά

Θα πρέπει να μην μυρίζουν ψαρίλα. Έτσι μυρίζουν όταν χαλάνε ενώ κανονικά δεν μυρίζουν καθόλου. Πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε 36 ώρες από όταν τα αγοράσατε. Εάν είναι γλοιώδη και μυρίζουν έντονα, είναι σίγουρα χαλασμένα.

6. Βούτυρο

Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβετε εάν έχει χαλάσει είναι από την οσμή και την γεύση.

7. Ρύζι

Διαφήμιση

Το αμαγείρευτο ρύζι κρατάει για μήνες, ειδικά αν το έχετε στο ψυγείο. Θα πρέπει να το πετάξετε όμως εάν αρχίζει να μυρίζει ή να είναι πολύ τραγανό. Ωστόσο, το μαγειρεμένο ρύζι είναι πολύ επικίνδυνο και δεν αντέχει πάνω από 24 ώρες.

8. Κοτόπουλο

Σκούρες, ροζ ή κόκκινες αποχρώσεις θεωρούνται φυσιολογικές αλλά όχι και η άσχημη οσμή. Επίσης, εάν έχει αρχίσει να γίνεται γλοιώδες, καλό θα είναι να το αποφεύγετε.

9. Μαρμελάδες

Να φοβάστε μόνο όταν βρίσκετε μούχλα στο βάζο. Θα πρέπει να πετάξετε όλη την μαρμελάδα γιατί οι σπόροι της μούχλας πιθανώς να έχουν διεισδύσει παντού.

10. Αβγά

Τα παλιά αβγά επιπλέουν γιατί έχει διεισδύσει αέρας στο κέλυφος. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα χαλασμένα, αλλά είναι σίγουρα μπαγιάτικα. Μπορείτε να σπάσετε το ένα από αυτά για να δείτε εάν μυρίζει άσχημα.

11. Κόκκινο κρέας

Όταν το κρέας αρχίζει να είναι γλοιώδες, να κολλάει και να μυρίζει, θα πρέπει να το πετάξετε. Το σκούρο κρέας επίσης είναι κακό σημάδι.

12. Φρούτα

Κάθε φρούτο είναι διαφορετικό. Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθείτε την αφή σας. Τα φρούτα δεν θα πρέπει να είναι πολύ μαλακά και η φλούδα να μην φεύγει εύκολα. Οι παράξενες οσμές και χρώματα είναι επίσης κακά σημάδια.

13. Τυρί

Εξαρτάται από τον τύπο τυριού που αγοράσατε. Ο γενικός κανόνας είναι πως όταν το τυρί γίνει ξινό, θα πρέπει να το πετάξετε ακόμα και αν δεν φαίνεται μουχλιασμένο.

14. Μανιτάρια

Να τα κρατάτε το πολύ για δύο εβδομάδες και να τα έχετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Όταν αρχίζουν να διαμορφώνουν μαύρα σημεία ή να αλλάζουν χρώμα, δεν είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#γάλα
#γεύση
#γιαούρτι
#ημερομηνία
#κρέας
#κρύο
#μαρμελάδα
#νερό
#ρύζι
#σπόροι
#τρόφιμα
#τυρί
#φρούτα
#φρούτο