Αν και δεν είσαι φαν των τηγανιτών (ψέμματα, όλοι είναι), δεν μπορείς να αντισταθείς στην κρούστα που σχηματίζεται στα καλαμαράκια ή στις μελιτζάνες, όταν τις βάζεις στο τηγάνι.
Και να ήταν μόνο αυτά; Από τα λατρεμένα αυγά μάτια μέχρι τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, το σαγανάκι, τις γαρίδες και όλα όσα ακουμπάς στο τηγάνι, γνωρίζεις από πριν ότι αυτό το χρυσαφί χρώμα που δίνει το τηγάνισμα, είναι ένας ακόμη λόγος για να περνάς περισσότερες ώρες στην κουζίνα. Υπάρχει ωστόσο ένα τοσοδά μικρό πρόβλημα (!) που καταστρέφει την κουζίνα και αφήνει το δέρμα σου με εγκαύματα.
Το ελαιόλαδο που πιτσιλάει παντού, πάνω σου, στα έπιπλα της κουζίνας, στο πάτωμα και πολλές φορές μπορεί να φτάσει σε εξωπραγματικά σημεία.
Όταν μάλιστα προσπαθείς να τηγανίσεις λαχανικά με υγρασία όπως οι μελιντζάνες ή κοτόπουλο για να κάνεις εκείνο το κινέζικο που λιμπίστηκες, τότε μιλάμε για πραγματικό πόλεμο. Σφυροκόπημα δίχως αύριο και κουζίνα, κρανίου τόπος. Κι όλα αυτά για να απολαύσεις ένα φαγητό της προκοπής. Ευτυχώς όμως, βρήκαμε τον τρόπο να σταματήσουμε αυτή την άνιση μάχη και να δοξαστούμε με ηρεμία σε μια καθαρή κουζίνα, την ώρα του τηγανίσματος.
Ενα εύκολο κόλπο που κάνει το λάδι να μην πετάγεται, ό,τι κι αν θες να τηγανίσεις…
Ποιο είναι αυτό;
Μια πρέζα αλάτι μέσα στο ελαιόλαδο που βάλαμε στο τηγάνι. Μια σωτήρια λύση, που αν τη συνδυάσουμε με στεγνά τρόφιμα τα οποία βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τέλειο τηγάνισμα χωρίς πιτσιλιές και εγκαύματα.
Για τέλεια αποτελέσματα πάντως σκεφθείτε το ενδεχόμενο να πάρετε μια ειδική πυκνή σίτα.
Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Πηγή