Μια θεϊκή τάρτα σοκολάτας με τραγανή μπισκοτένια βάση με μπισκότα όρεο, με πλούσια γέμισηγκανάζ σοκολάτας με τρίμμα και γάλα σοκολάτας, γεμιστό με φρέσκιες φράουλες…. ο απόλυτος συνδυασμός σοκολάτας και φράουλας. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας με την απίστευτη πλούσια γεύση της.
Υλικά συνταγής
Για τη μπισκοτένια βάση όρεο:
370 γρ. μπισκότα Oreo
6 κ.σ. (80 γρ.) βούτυρο, λιωμένο + 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση γκανάζ σοκολάτας:
250 γρ. φρέσκες φράουλες
1/3 φλ. τσαγιού (40 γρ.) ινδική καρύδα τριμμένη [*]
175 γρ. σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος
175 γρ. σταγόνες μαύρης κουβερτούρας
1 φλ. τσαγιού (240 ml) γάλα καρύδας
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής
Για τη μπισκοτένια βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη (σε μούλτι ή μπλέντερ) τα μπισκότα όρεο, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά. Τα ρίχνετε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα (κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση) με διάμετρο 23 εκ. και τα στρώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς ελαφρώς με τα χέρια σας, στη βάση και τα τοιχώματά της. Τη βάζετε στο ψυγείο.
Για τη γέμιση γκανάζ σοκολάτας: Πλένετε τις φράουλες, τις κόβετε σε μικρούς κύβους και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να τις κόψετε όλες. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη τριμμένη ινδική καρύδα, προσθέτετε και τις κομμένες φράουλες, ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι. Τις αφήνετε στην άκρη.
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα, βάζετε το γάλα καρύδας και το σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα όλες τις σταγόνες σοκολάτας και τις αφήνετε για 2 λ χωρίς να τις ανακατέψετε. Στη συνέχεια, ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να λιώσουν οι σταγόνες και έχετε ένα λείο, ρευστό σοκολατένιο μείγμα. Αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχουν ακόμα σταγόνες σοκολάτας που δεν έχουν λιώσει καλά τότε βάζετε τη κατσαρολίτσα σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά.
Κρατάτε στην άκρη το 1/3 του μείγματος φράουλας-ινδοκάρυδου (για γαρνίρισμα) και απλώνετε τις υπόλοιπες ομοιόμορφα πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Στη συνέχεια ρίχνετε από πάνω τη σοκολατένια κρέμα απλώνοντάς τη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Ισιώνετε με μια μαρίζ την επιφάνεια της τάρτας και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί. Πριν τη σερβίρετε τη γαρνίρετε με το υπόλοιπο 1/3 μείγμα φράουλας-ινδοκάρυδου, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Η τάρτα που θα περισσέψει διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη.
[*] Τριμμένη ινδική καρύδα βρήκα στον ΑΒ Βασιλόπουλο με 0,70 του ευρώ τη συσκευασία των 150 γραμμαρίων.