share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τάρτα Μπατζίνα !!!

Τάρτα Μπατζίνα !!!

Λαχταριστή μέχρι εκεί που δεν πάει !!!Δοκιμάστε την ακριβώς έτσι!!!

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτα

3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα

250 γρ. φέτα σκληρή

1 χούφτα κεφαλογραβιερα

3 αυγά

1/4 κούπας γάλα

1/4 κούπας ελαιόλαδο

2οο γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο

3 κουτ σούπας τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια αλατίζουμε και στραγγίζουμε καλά τα υγρά τους

Διαφήμιση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C .

Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε τρυπητό.

Πατάμε με το χέρι μας καλά να βγάλουν τα υγρά του και. Θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι την βάζουμε σε ένα μπώλ.

Κρατάμε στην άκρη μία χούφτα από το τυρί για το τέλος.

Προσθέτουμε στο μπώλ τα αυγά,το γάλα, το ελαιόλαδο, την φέτα την κεφαλογραβιερα και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε και τα τριμμένα κολοκυθάκια και αν χρειάζεται, ανάλογα την φέτα λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό χυλό.Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι

στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε μέσα το μείγμα

Προσθέτουμε πάνω από την πίτα το τυρί που κρατήσαμε, θρυμματισμένο και μερικά κομματάκια βούτυρο και λίγη τριμμένη φρυγανιά στην επιφάνεια.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180°C Κελσίου, στο χαμηλό ράφι του φούρνου. Αν την θέλουμε ξεροψημένη ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, αφού καλύψουμε με λαδόκολλα.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η μπατζίνα και κόβουμε σε κομμάτια.

Μπορείτε να παραλείψετε το φύλλο σφολιάτας και να γίνει πίτα μπατζινα..όσο πιο λεπτό στρώσετε μέσα σε ταψί τόσο πιο νόστιμη η πίτα θα γίνει!!

Gogo Samiou –

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή

Διαφήμιση

logo