share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και σοκολατένια βάση χωρίς ψήσιμο

Τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και σοκολατένια βάση χωρίς ψήσιμο

Υπέροχη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα με άρωμα φράουλας και σοκολατένια βάση χωρίς ψήσιμο. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για μια μοναδική τάρτα, με τραγανή βάση με μπισκότα όρεο και ανάλαφρη κρέμα γέμιση με άρωμα φράουλας. Μια πολύ εύγευστη και ευπαρουσίαστη τάρτα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση, την υφή και εμφάνισή της.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

24 μπισκότα Oreo

115 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

450 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη

1/2 φλ. τσαγιού ρόφημα σκόνη φράουλας (Nesquik)

1 κ.σ. γάλα

σταγόνες ζαχαροπλαστικής χρώματος ροζ (προαιρετικά_

Διαφήμιση

1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά κρύα, χτυπημένη σε σαντιγί

Για γαρνίρισμα:

Σαντιγί και τρούφες πολύχρωμες

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Θρυμματίζετε το μπισκότα Oreo στο multi. Λιώνετε το βούτυρο, το προσθέτετε στα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά και να έχετε ένα υγρό μείγμα.

Βουτυρώνετε ελαφρώς μια ταρτιέρα 24-26 εκ. και στρώνετε την υγρή ζύμη καλά στη βάση και τα τοιχώματα πιέζοντάς τα ελαφρώς με το χέρι ή την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε τη σκόνη-ρόφημα φράουλα και το 1 κ.σ. γάλα και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα αυτό σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτετε 3-4 σταγόνες ζαχαροπλαστικής ροζ [προαιρετικά] για ένα πιο έντονο ροζ χρώμα και συνεχίζετε για 1/2 λ το χτύπημα να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.

Σε μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πολύ πηχτή σαντιγί. Ρίχνετε σταδιακά λίγη λίγη στο ροζ μείγμα τυριού, ανακατεύοντας πολύ απαλά με σπάτουλα, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα γέμισης πάνω από τη βάση μπισκότων όρεο, τη στρώνετε και ισιώνετε την επιφάνεια. Τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 4-6 ώρες.

Για γαρνίρισμα: Χτυπάτε 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης σε πηχτή σαντιγί [αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα με πόση σαντιγί θέλετε για γαρνίρισμα] και με ένα κορνέ κάνετε μερικά “αστεράκια” περιμετρικά κυκλικά δίπλα στη βάση. Πασπαλίζετε με πολύχρωμες τρούφες [προαιρετικά] κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo