share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Τάρτα με αφράτη κρέμα και ζελέ λεμόνι με καρπούζι

Τάρτα με αφράτη κρέμα και ζελέ λεμόνι με καρπούζι

Μια υπέροχη τάρτα με τραγανή μπισκοτένια βάση, με ανάλαφρη κρέμα ζαχαροπλαστικής καλυμμένη με κομματάκια καρπουζιού και ζελέ λεμόνι με ζωμό καρπουζιού. Σκέφτεστε κάτι πιο ανάλαφρο, πιο δροσερό, πιο νόστιμο για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Μια συνταγή για ένα καλοκαιρινό γλύκισμα που προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

190 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ ή (1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ)

100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη

Για τη γέμιση:

1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Γεύση Βανίλια

400 ml (2 φλ. τσαγιού) γάλα

10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ρούμι (προαιρετικά)

100 γρ. κομματάκια καρπούζι

Διαφήμιση

Για το ζελέ επικάλυψης:

1 φάκελο Φρουί Ζελέ Λεμόνι

500 ml (2 ½ φλ. τσαγιού) χυμός καρπούζι

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Αν προτιμήσετε τα μπισκότα Πτι Μπερ τα θρυμματίζετε στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα κατσαρόλι ρίχνετε το βούτυρο και το λιώνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Το αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε μέσα το θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.

Το αδειάζετε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 22-23 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση της φόρμας πιέζοντάς το ελαφρώς προς τη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.

Για τη γέμιση: Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής, μαζί με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε (προαιρετικά) το ρούμι και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Ρίχνετε τη κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου, τη στρώνετε ομοιόμορφα και από πάνω μοιράζετε τα κομματάκια καρπουζιού.

Για το ζελέ επικάλυψης: Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνετε το χυμό καρπούζι μέχρι να κάψει, χωρίς να πάρει βράση. Ρίχνετε το Φρουί Ζελέ λεμόνι στο ζεστό χυμό καρπούζι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί πολύ καλά η σκόνη ζελέ. Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει, χωρίς να πήξει, και το απλώνετε πάνω από τα φρούτα. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να πήξει τελείως το ζελέ.

Πηγή

Πηγή

Διαφήμιση

logo