Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αναγνωρίζει τη χαρακτηριστική μυρωδιά και γεύση του σκόρδου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτοί που το λατρεύουν, αλλά και αυτοί που το απεχθάνονται.
Διαφήμιση
Ο Πυθαγόρας το αποκαλούσε “ο βασιλιάς των μπαχαρικών» όχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και για τις επιπτώσεις του στην υγεία μας. Σε ένα αρχαίο Αιγυπτιακό έγγραφο που περιγράφει σχεδόν 800 γιατροσόφια, τα 22 από αυτά είχαν στα συστατικά τους το σκόρδο.
Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και δρα επίσης ως φυσικό αντιβιοτικό. Η ικανότητά του να σκοτώνει πολλά είδη βακτηρίων, θα πρέπει να μας ωθήσει να το θεωρούμε φάρμακο και ως τέτοιο να αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση.
- Αποφράσει τις αρτηρίες.
- Μειώνει τη βλαβερή χοληστερόλη του αίματος.
- Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό.
- Σκοτώνει μεγάλο αριθμό βακτηρίων.
- Προστατεύει από καρδιακές παθήσεις και μειώνει τη σύνθεση τριγλυκεριδίων στο συκώτι, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης.
- Ρίχνει την πίεση και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
- Δρα ως φυσικό αντιβιοτικό για ένα ευρύ φάσμα κρυολογημάτων.
- Προτείνεται για την αντιμετώπιση νευρικών διαταραχών.
- Σκοτώνει τα κύτταρα του γλοιοβλαστώματος (κακοήθης όγκος του εγκεφάλου).
- Δρα ως αντιπηκτικό, αποτρέποντας τη δημιουργία θρόμβων και κατ” επέκταση μειώνει τις πιθανότητες πρόκλησης εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου.