ΥΓΕΙΑ

Συμβουλές που θα κάνουν το φύτεμα στη γλάστρα… παιχνίδι

Συμβουλές που θα κάνουν το φύτεμα στη γλάστρα… παιχνίδι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε να φυτεύετε τα λουλούδια σας σε γλάστρες.

– Αγοράζετε γλάστρες για συγκεκριμένα φυτά, ώστε να διαλέγετε το σωστό σχήμα σύμφωνα με την ανάπτυξη του. Δηλαδή αν είναι φυτό που κάνει βαθιές ρίζες, θα χρειαστείτε μια ψηλή γλάστρα κ.λπ.

– Για να μεταφυτέψετε ένα φυτό αγοράστε μια γλάστρα ένα με δύο νούμερα μεγαλύτερη από αυτήν που ήδη έχετε.

– Μην ξεχνάτε το πιατάκι της αποστράγγισης. Σε συνδυασμό με τις μεταλλικές βάσεις που συγκρατούν τη γλάστρα πιο ψηλά αποτελούν την τέλεια προστασία για το δάπεδο της βεράντας σας.

– Για καλύτερη φύτευση, μην ξεχνάτε να αγοράζετε μαζί με το χώμα και χαλίκι για να δημιουργήσετε τα κατάλληλα στρώματα ώστε να γίνεται σωστά η αποστράγγιση της γλάστρας.

– Αν σας αρέσει να τοποθετείτε τα φυτά ψηλά στα κάγκελα, υπάρχουν μεταλλικές ζαρντινιέρες που φιλοξενούν μία ή περισσότερες γλάστρες. Σε αυτή την περίπτωση διαλέξτε ένα κασπό και τοποθετήστε μέσα τη γλάστρα γιατί διαφορετικά τα νερά θα λερώνουν διαρκώς τα κάγκελα και το γείσο.

– Αγοράστε βάσεις και ζαρντινιέρες μαζί ώστε να είστε σίγουροι ότι τα μεγέθη ταιριάζουν.

Διαφήμιση

– Αν έχετε κρατήσει παλιές γλάστρες, καθαρίστε τες πολύ καλά προτού τις χρησιμοποιήσετε.

– Η βροχή αλλά και τα πουλιά αφαιρούν από τις γλάστρες σας μια σεβαστή ποσότητα χώματος. Βοηθήστε το να μείνει στη θέση του τοποθετώντας επάνω βότσαλα που θα προμηθευτείτε από τα φυτώρια ή από μάντρες με υλικά.

– Τα αναρριχώμενα φυτά καθώς αναπτύσσονται χρειάζονται υποστήριξη. Αγοράστε λοιπόν τα κατάλληλα στηρίγματα (βέργες, καλάμια κ.λπ.) και καθώς κάνετε τη μεταφύτεψη τοποθετήστε πρώτα αυτά μέσα στη γλάστρα και τα στηρίγματα. Αν τα τοποθετήσετε αργότερα, μπορεί να τραυματίσετε τις ρίζες τους φυτού.

– Μην αμελείτε να καθαρίζετε με σκουπάκι ή πανί τις γλάστρες σας εξωτερικά. Το ότι βρίσκονται έξω δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι βρόμικες.

– Επειτα από κάθε κάλεσμα, τσεκάρετε αν οι καλεσμένοι σας, φύτεψαν κατά λάθος μερικές δεκάδες… αποτσίγαρα στις γλάστρες σας. Επειδή η νικοτίνη δεν έχει πραγματικά καμία χρησιμότητα στην ανάπτυξη των φυτών σας, απομακρύνετε καλύτερα τα αντιαισθητικά απομεινάρια τους: κοινώς τις γόπες.

– Οταν έχει πολύ κρύο ή παγετό μην ποτίζετε ΠΟΤΕ τα λουλούδια σας: Αφενός παγώνουν οι ρίζες των φυτών και καταστρέφονται και αφετέρου μπορεί να παγώσουν ακόμα και οι γλάστρες και να σπάσουν ή να ραγίσουν.

– Κάντε μια εύκολη κωδικοποίηση με ετικέτες όπου επάνω θα αναγράφετε το όνομα, πότε το φυτέψατε, πότε βάλατε λίπασμα, πότε προσθέσατε χώμα, πότε το κλαδέψατε και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

πηγη:spirossoulis.com

Διαφήμιση
TAGS:
#ανάπτυξη
#βροχή
#κρύο
#παγετό
#πληροφορίες
#φυτά
#φύτευση
#φυτών