ΥΓΕΙΑ

Σταυρώστε ΕΤΣΙ τα Χέρια σας και Κρατήστε για λίγο τα Αυτιά σας. Δεν φαντάζεστε ΤΙ θα σας Συμβεί..!

Σταυρώστε ΕΤΣΙ τα Χέρια σας και Κρατήστε για λίγο τα Αυτιά σας. Δεν φαντάζεστε ΤΙ θα σας Συμβεί..!

Όταν γεννιέται ένα παιδί, έχει περίπου 100 δισεκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα. Την τέταρτη εβδομάδα από την σύλληψη, το έμβρυο παράγει περίπου 500.000 νευρώνες το λεπτό. Παρ’όλο που ο εγκέφαλος είναι σχεδιασμένος για μεγαλεία, αν δεν ξέρουμε πώς να τον χρησιμοποιήσουμε ή δεν καταλαβαίνουμε πώς να αυξήσουμε την δύναμη του, μπορεί να βρεθούμε σε μειονεκτική θέση.

Εκεί επεμβαίνει η Superbrain Yoga…

Τι είναι η Superbrain Yoga;

Είναι μια απλή και αποτελεσματική τεχνική για να δώσουμε ενέργεια και επαναφορτίσουμε τον εγκέφαλο. Την τεχνική αυτή εισήγαγε ο Choa Kok Sui στο βιβλίο του “Superbrain Yoga”.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε νεαρά παιδιά, ανάμεσα τους και παιδιά με ΔΕΠΥ, σύνδρομο Down και νοητική στέρηση. Σύμφωνα με το “Superbrain Yoga”, έρευνα δείχνει ότι αυτή η πρακτική αυξάνει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου. Πώς γίνεται;

Αν θέλετε να δοκιμάσετε την Superbrain Yoga, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Γυρίστε το πρόσωπο σας προς την ανατολή. Αν είστε ηλικιωμένοι, γυρίστε προς τον βορρά. 2. Βγάλτε όλα τα κοσμήματα και ακουμπήστε την γλώσσα σας στον ουρανίσκο. Η γλώσσα πρέπει να μείνει εκεί καθ’όλη την διάρκεια της άσκησης. 3. Με το αριστερό χέρι πιάστε τον δεξιό λοβό του αυτιού σας, ακουμπώντας τον με τον αντίχειρα και τον δείκτη. Ο αντίχειρας πρέπει να βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αυτιού. 4. Κρατώντας το αριστερό χέρι σε αυτή την στάση, κάντε το ίδιο με το δεξί χέρι και πιάστε τον αριστερό λοβό. Το αριστερό χέρι πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά στο στήθος από το δεξί. 5. Αναπνεύστε αργά από την μύτη και κάντε κάθισμα προς το έδαφος. 6. Εκπνεύστε με την μύτη και διατηρήστε την καθιστή στάση. 7. Επαναλάβετε τα βήματα 5 και 6, 14 φορές. Η γλώσσα σας θα πρέπει να ακουμπά στον ουρανίσκο και τα χέρια στους λοβούς καθ’όλη την διάρκεια της άσκησης.

Διαφήμιση

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία;

Όσοι κάνουν Superbrain Yoga ισχυρίζονται ότι εκμεταλλευόμενοι τα ειδικά σημεία πίεσης στο σώμα, η ενέργεια μεταμορφώνεται. Η πρακτική αυτή λέγεται ότι μειώνει το στρες και αυξάνει την δύναμη του εγκεφάλου.

Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους να ελέγξουν τις σeξουαλικές τους ορμές. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι έτσι θα εξασκήσετε και τους τετρακέφαλους σας, κάνοντας 14 καθίσματα καθημερινά.

Άλλες σκέψεις

Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για απάτη. Το Nuerologica Blog ισχυρίζεται: “Το γεγονός ότι κάποιοι αισθάνονται ενέργεια μετά την άσκηση ή παρατηρούν βελτίωση στους μαθητές τους, δεν έχει αξία σαν απόδειξη, χωρίς σωστό έλεγχο. Τα υποκειμενικά αποτελέσματα είναι επιρρεπή στην επίδραση placebo και την προκατειλημμένη παρατήρηση και αναφορά».

Αυτή η πρακτική ακόμη βρίσκεται σε στάδιο έρευνας, αλλά πολλοί αναφέρουν ότι έχουν δει σημαντικές βελτιώσεις. Η Kim Siar, καθηγήτρια γυμνασίου, ανέφερε ότι είδε βελτίωση:

“Τα αποτελέσματα έδειξαν ξανά αύξηση στην ακαδημαϊκή επίδοση, αλλά και βελτίωση στην συμπεριφορά… Οι μαθητές είχαν και ακαδημαϊκή και συμπεριφορική επιτυχία στο τέλος της χρονιάς, με μεγάλη εκτίμηση στην εσωτερική αλλαγή που βίωσαν κατά την διάρκεια της χρονιάς».

Credit: remedydaily.com

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αποτελεσματική δίαιτα
#αποτοξινωτική δίαιτα
#βιολογικά προιόντα
#δίαιτα για κυτταρίτιδα
#δίαιτα διατροφή
#δίαιτες για γρήγορο αδυνάτισμα
#διατροφή για απώλεια βάρους
#ενέργεια
#μαθητές
#οφέλη
#παιδί
#παιδιά
#πρόσωπο
#πώς να
#σώμα
#υγεία