share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Σπανακόρυζo με μοτσαρέλα, ντοματίνια στο φούρνο και κρέμα φέτας

Σπανακόρυζo με μοτσαρέλα, ντοματίνια στο φούρνο και κρέμα φέτας

Μια συνταγή για ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια. Ένα σπανακόρυζο που δεν είναι σαν τα άλλα! Είναι πιο εκλεπτυσμένο, παραμένοντας ωστόσο στο πιστό, αρχικό του χαρακτήρα. Αρωματικό και γευστικό, το συνοδεύετε με μια υπέροχη κρέμα φέτας και το απολαμβάνετε σαν ένα πιάτο οικείο αλλά παράλληλα διαφορετικό!

Υλικά συνταγής

Για το σπανακόρυζο:

1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

300 γρ. ρύζι αρμπόριο

4 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ελαιόλαδο ακόμα για άλειμμα πυρέξ

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη + επιπλέον για πασπάλισμα

3 αυγά

1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα

1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Διαφήμιση

αλάτι πιπέρι

Για τη κρέμα φέτας:

200 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους

60 ml φρέσκο γάλα

80 γρ. μαλακό τυρί κρέμα (τύπου Μασκαρπόνε ή τύπου Philadelphia ή άλλο επιλογής σας)

πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο σπανάκι, το καθαρίζετε, το πλένετε το χοντροκόβετε και το ζεματάτε σε κοχλαστό νερό. Το στραγγίζετε πολύ καλά, το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε σε μεγάλο μπολ. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο σπανάκι, το βάζετε σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, σε μέτρια φωτιά και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περιμένετε να αποψυχθεί και να στεγνώσει καλά από τα υγρά του. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.

Εν τω μεταξύ, σε δεύτερη κατσαρόλα, βράζετε σε πολύ κοχλαστό, αλατισμένο νερό το ρύζι για 10 λ. Το σουρώνετε και το αφήνετε να περιμένει.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λ ακόμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνετε ελαφρά ένα μεγάλο πυρέξ. Στο μπολ που έχετε τοποθετήσει το σπανάκι προσθέτετε τον άνηθο, τα τυριά, το ρύζι, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Σε μπολ βάζετε το γάλα και τα αυγά, τα χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε το μείγμα με το σπανάκι. Ανακατεύετε καλά το μείγμα, προσθέτετε και τα ντοματίνια και το ζωμό κότας και τα ενσωματώνετε ανακατεύοντας πολύ απαλά. Στρώνετε το μείγμα στο πυρέξ, πασπαλίζετε από πάνω έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ.

Για τη κρέμα φέτας: Ζεσταίνετε το γάλα μαζί με το τυρί κρέμα σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενωθούν τα δύο υλικά. Βάζετε τη φέτα στο μούλτι, προσθέτετε το μείγμα γάλακτος-τυριού, πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και χτυπάτε μέχρι να έχουμε μία λεία και σταθερή κρέμα. Σερβίρουμε το ρύζι σε πιάτα και το συνοδεύετε με τη κρέμα φέτας.

Πηγή

Πηγή

Διαφήμιση

logo