share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Σουφλέ σοκολάτας !!!

Σουφλέ σοκολάτας  !!!

Εύκολη λαχταριστή συνταγή .Τα σουφλέ ενώ έχουν ψηθεί παραμένουν ζουμερά στο εσωτερικό τους και ξεχειλίζουν σοκολάτα.Ξεροψημένο και τραγανό από έξω, γεμάτο με υγρή, πηχτή, ζεστή σοκολάτα στο εσωτερικό του!!

Υλικά

150γρ. κουβερτούρα

60γρ. βούτυρο

100γρ. καστανή ζάχαρη

4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αυγά

Διαφήμιση

Εκτέλεση

1. Λιώνετε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο.

2. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι.

3. Ρίχνετε το μείγμα αυγών-ζάχαρης μέσα στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.

4. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί (ή σε φορμάκια) και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά, τόσο ώστε το κέικ να ψηθεί απ’ έξω και να παραμείνει υγρό μέσα.Σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγί !!

Καλή επιτυχία !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή

Διαφήμιση

logo