Ένα υπέροχο γλύκισμα που θα ξετρελάνει με τη γεύση του μικρούς και μεγάλους. Μπισκότα, κρέμα σοκολάτας και μπανάνα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;;; Μια εύκολη συνταγή για έναν υπέροχο σοκολατένιο κορμό πυραμίδα με μπανάνα, που δεν απαιτεί ψήσιμο, για το απόλυτο επιδόρπιο και όχι μόνο. Απλά δοκιμάστε το!!!
Δείτε πιο κάτω το βίντεο της συνταγής βήμα-βήμα
Υλικά συνταγής
40 μπισκότα Πτι Μπέρ (300 γρ., 1 ½ πακέτο περίπου)
Για τη κρέμα σοκολάτας:
2 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. κακάο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
800 ml γάλα
1 κ.σ. βούτυρο κρύο
2 μπανάνες
½ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης για πασπαλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε όλα τα ξηρά υλικά δηλ. το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε ένα λείο μείγμα.
Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την ανακατεύετε διαρκώς (για να μη κολλήσει στη βάση της κατσαρόλας και καεί) μέχρι να πήξει και έχετε ένα μείγμα σαν μείγμα κρέμας/πουτίγκας.
Τέλος προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε για ½ λ ή μέχρι να λιώσει.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα.
Εν τω μεταξύ, στο πάγκο ή το τραπέζι εργασίας σας, απλώνετε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι διαφανή μεμβράνη.
Στρώνετε στο κέντρο της μεμβράνης 4 οριζόντιες σειρές των 3 μπισκότων η κάθε μια σειρά. Με ένα κουτάλι ρίχνετε 3-4 κ.σ. σοκολατένια κρέμα πάνω από τα μπισκότα και με μια μαρίζ την απλώνετε να καλύψετε όσο καλύτερα μπορείτε τα μπισκότα.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλη μια στρώση μπισκότων κρέμας σοκολάτας. (βλέπε τη διαδικασία στο βίντεο).
Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε στη μέση.
Βάζετε μια στρώση μπισκότων κρέμας πάνω από τα άλλα μπισκότα, στα δύο άκρα, αφήνοντας κενή τη μέση όπου αντί για μπισκότα θα τοποθετήσετε τις μπανάνες.
Τέλος βάζετε άλλη μια στρώση μπισκότων κρέμας, στα δύο άκρα.
Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι σας έχει περισσέψει κρέμα σοκολάτας για επικάλυψη του γλυκού σας.Στη συνέχεια, πιάστε το ένα μέρος της μεμβράνης από τη μια πλευρά του γλυκού και ανασηκώστε τη μια σειρά μπισκότων πάνω από τις μπανάνες.
Κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά ώστε τα όρθια μπισκότα πάνω από τη μπανάνα να έλθουν σχετικά κοντά πάνω από τη μπανάνα και να σχηματίσουν μια πυραμίδα.
Σφίγγετε καλά αλλά προσεκτικά μη σπάσουν τα μπισκότα, τη πλαστική μεμβράνη περιμετρικά, βοηθώντας και με τα χέρια σας να δώσετε σχήμα πυραμίδας και τη κλείνετε σφιχτά στις άκρες σαν καραμελίτσα.
Τοποθετείτε το γλυκό σας σε πιατέλα και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά.
Βγάζετε από το ψυγείο αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη και το μεταφέρετε πάλι στη πιατέλα σερβιρίσματος.
Παίρνετε τη κρέμα σοκολάτας που σας έχει περισσέψει και με μια μαρίζ καλύψτε το γλυκό σας περιμετρικά.
Πασπαλίζετε το γλυκό σας με το τριμμένο ξηρό καρπό επιλογής σας και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα
ΠΗΓΗ