1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ2 κουταλάκια μπέικιν1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα στο multiΤους σπόρους από ένα φυσικό στικ βανίλιαςΞύσμα από ένα λεμόνι1 βούτυρο Lurpak όχι όμως το softΔιαφήμιση
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη2 1/2 κούπες νερό1 βανίλιαΤο χυμό από μισό λεμόνιΕκτέλεση
Χτυπούμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα αμύγδαλα. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
Για το σιρόπι ρίχνουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Μόλις τα γλυκό γίνει χλιαρό προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι μας και το αφήνουμε να το απορροφήσει. Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε.