Σαμιώτικο κατσικάκι γεμιστό και Μπουτάκι με πατατούλες στο φούρνο !!!
Υλικά
1 πλάτη από κατσικάκι -ολόκληρη δεν την σπάμε
Γέμιση
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
Συκωτάκι-από το κατσικάκι κομμένο ψιλά κομματάκια
300 γραμ ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι -πιπέρι
μπαχάρι λίγους κόκκους
ρίγανη
πατάτες
Παίρνουμε την πλάτη η οποία δεν πρέπει να τρυπηθεί και φύγουν τα ζουμιά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,προσθέτουμε τα συκωτάκια,σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε και το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τον άνηθο το αλατοπίπερο και το μπαχάρι,
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2 ποτήρια με νερό.
Μαγειρεύουμε μέχρι να πιει το νερό και είναι έτοιμη η γέμιση.-το ρύζι να είναι μαλακό αλλά όχι καλοψημένο.
Ανασηκώνουμε την πέτσα και βάζουμε την γέμιση το ράβομαι να κλείσει και το βάζουμε στο πυρέξ ή ταψί ρίχνοντας το χυμό ενός ζουμερού λεμονιού λάδι αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο νεράκι.το σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς.
Αν θέλετε βάλτε και πατάτες στο πλάι αφού πρώτα τις καθαρίσετε τις κόψετε τις βάλετε σε ένα μπολ και τις περιχύσετε με λίγο λάδι αλατοπίπερο ρίγανη λεμόνι-ανακατεύουμε και τις τοποθετούμε γύρω γύρω από το κρέας.
Θέλει 3 με 4 ώρες ψήσιμο στο σιγανό και γίνετε λουκούμι λιώνει.
Sophi Rene-
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ