Εξαιρετική συνταγή για γεμιστές ρυζοκροκέτες δοκιμάστε τες !!!
Υλικά
300 γρ ρύζι άσπρο (κολλώδες κατά προτίμηση )
( Βρασμένο κανονικά )
1 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Αλατο-πίπερο
1 αυγό
Ζυμώνουμε όλα μαζί
και τα αφήνουμε στην άκρη
Για την γέμιση
5-6 φέτες μπέικον
1 πιπέρια (ότι χρώμα θέλουμε)
Λίγο ταμπάσκο
1 κρεμμύδι λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
Τα σοτάρουμε όλα μαζί να μαραθούν και να πάρουν ένα ελαφρύ καραμελωμένο χρώμα!!
Περνούμε λίγο από τη μείγμα που έχουμε με το ρύζι
Ανοίγουμε στη παλάμη μας και βάζουμε ένα κουταλάκι από την γέμιση κλείνουμε και δίνουμε το σχήμα μπαλίτσας περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά να καλύψουμε γύρω γύρω και τα τοποθετούμε στο ψυγείο 1 ώρα να σταθούν… τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
Λάδι για το τηγάνισμα…( Εγώ χρησιμοποιώ πάντα ελαιόλαδο )
Σημείωση μπορούμε να βάλουμε ότι γέμιση θέλουμε
Κιμά-κοτόπουλο-μανιτάρια κ.λ.π
Συνταγή + φωτο Cheery Misshief-
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ