ΥΓΕΙΑ

Ρολόγια στο Τοίχο: Μήπως Είναι Κακό Φενγκ Σούι;

Ρολόγια στο Τοίχο: Μήπως Είναι Κακό Φενγκ Σούι;

Η άποψη πως τα ρολόγια στο τοίχο είναι κακό Φενγκ Σούι έχει ακουστεί αρκετά και είναι αρκετοί οι άνθρωποι που αποφεύγουν να τα χρησιμοποιήσουν ως διακοσμητικά (και πρακτικά) αντικείμενα στον χώρο τους. Είναι, όμως, κάτι τέτοιο αλήθεια;

Η απάντηση είναι η εξής: όχι, τα ρολόγια δεν είναι κακό Φενγκ Σούι. Το να γνωρίζουμε την ώρα και να ρυθμίζουμε τις δραστηριότητές μας σύμφωνα με αυτήν είναι κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας. Υπάρχουν, ωστόσο, καλά και κακά σημεία για να βάλουμε τα ρολόγια και υπάρχουν περιοχές στο σπίτι που σύμφωνα με το Φενγκ Σούι θα πρέπει να αποφεύγονται. Παρακάτω μπορείτε να μάθετε τι ακριβώς λένε οι κανόνες του Φενγκ Σούι για τα ρολόγια στο σπίτι.

ρολόγια

Υπάρχουν καλά και κακά σημεία για να βάλουμε τα ρολόγια.

Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία οι περιοχές του σπιτιού που μπορείτε να βάλετε ρολόγια ελεύθερα είναι η κουζίνα, το καθιστικό και το γραφείο. Ένα μικρό ρολόι στον παιδικό δωμάτιο είναι επιθυμητό γιατί βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν το πέρασμα του χρόνου.

Επίσης, ένα μικρό ρολόι-ξυπνητήρι στο κομοδίνο σας είναι σχεδόν αναγκαίο. Μπορεί να ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, αλλά ένα μικρό ξυπνητήρι με μπαταρία είναι καλύτερη επιλογή από ένα ηλεκτρικό ξυπνητήρι. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ηλεκτρικά ρολόγια εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία που μπορούν να είναι επιβλαβή για την υγεία σας καθώς κοιμάστε.

ρολόγια

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία οι περιοχές του σπιτιού που μπορείτε να βάλετε ρολόγια ελεύθερα είναι η κουζίνα, το καθιστικό και το γραφείο.

Μην βάζετε μεγάλα ρολόγια τοίχου στον υπνοδωμάτιο. Είναι ένας χώρος που προορίζεται για απόλυτη χαλάρωση, το μέρος που ο χρόνος “μειώνει» την ταχύτητά του. Το καλύτερο ρολόι για να μετράτε τον χρόνο στο υπνοδωμάτιο είναι το δικό σας βιολογικό ρολόι.

Αν έχετε συλλογή ρολογιών και θέλετε να την εκθέσετε προτιμήστε ένα τοίχο στο καθιστικό σας ή στο χολ. Προσeξτε όμως: αν επιλέξετε το χολ μην τα βάλετε σε σημείο που θα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν μπαίνετε στο σπίτι.

ρολόγια

Αν έχετε συλλογή ρολογιών και θέλετε να την εκθέσετε προτιμήστε ένα τοίχο στο καθιστικό σας ή στο χολ.

Τέλος, όταν πρόκειται να κάνετε δώρο ένα ρολόι, πρέπει να γνωρίζετε πως αν το δωρίζετε σε έναν άνθρωπο μεγαλύτερο από εσάς είναι σαν να του υπενθυμίζεται πως ο χρόνος περνάει. Λειτουργεί, λοιπόν, σαν μια υπενθύμιση ότι ο άνθρωπος αυτός έχει μεγαλώσει και θεωρείται, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, αγένεια.

Τώρα που γνωρίζετε τι λέει το Φενγκ Σούι για τα ρολόγια προσπαθήστε να φανταστείτε σε ποιο σημείο του σπιτιού σας θα θέλατε να τα έχετε. Το σημείο που θα τα τοποθετήσετε εξαρτάται κυρίως από εσάς και τη μοναδική ενέργεια που έχει το σπίτι σας – εμπιστευτείτε την αισθητική σας!

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#άνθρωποι
#ενέργεια
#κουζίνα
#παιδιά
#περιοχές
#σπίτι
#υγεία
#χρόνο
#χρόνος