share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και μπέικον, με σάλτσα μανιταριών

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια και μπέικον, με σάλτσα μανιταριών

Ένα υπέροχο, ξεχωριστό ρολό με ανάμικτο χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, γεμιστό με μανιτάρια και μπέικον σερβιρισμένο με μια λαχταριστή σάλτσα μανιταριών. Το σερβίρετε με πουρέ και βρασμένα λαχανικά ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας και το απολαμβάνετε στο Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι αλλά και στο επίσημο τραπέζι σας. Ένα πιάτο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του.

Υλικά συνταγής

900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά

225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα

225 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

6 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

½ – ¾ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ξηρό λευκό κρασί

1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα, γαρύφαλο)

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαφήμιση

Για τη σάλτσα μανιταριών:

500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή 4-5 κ.σ. βούτυρο

1 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού

250 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από τη κρέμα γάλακτος) για το ρολό σε ένα μεγάλο μπολ. Ζυμώνετε το μείγμα προσθέτοντας σταδιακά τη κρέμα γάλακτος, όσο πάρει, ζυμώνοντας πάρα πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να μη κολλάει στα χέρια και τα τοιχώματα του μπολ.

Μεταφέρετε το μείγμα στο πάγκο εργασίας σας και με τα χέρια σας του δίνετε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα σαν κορμό. Τοποθετείτε το κορμό σε μεγάλη, παραλληλόγραμμη λαδωμένη φόρμα του κέικ ή σε ορθογώνιο λαδωμένο πυρέξ και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο (στις αντιστάσεις στη κάτω σχάρα) για 1:15-1:25 ώρα.

Αν πάρει γρήγορα χρώμα στην επιφάνειά του το ρολό, το καλύπτετε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο. Όταν ψηθεί καλά το αφαιρείτε από το ταψί, στραγγίζετε τα υγρά του σε ένα μπολ και τα κρατάτε στην άκρη για τη σάλτσα μανιταριών. Αφήνετε το ρολό σας στην άκρη για 20-25 λ να σταθεί και μετά το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Για τη σάλτσα μανιταριών: Κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια και τρίβετε τα κρεμμύδια. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και τα σοτάρετε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αλατοπιπερώνετε προσθέτετε το ζωμό βοδινού (θα συμπληρώσετε 1 φλ. ζωμό μαζί με τους χυμούς του ρολού) και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και μειωθεί αρκετά ο ζωμός. Ρίχνετε και τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνετε το ρολό σας με τη σάλτσα μανιταριών, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε με συνοδευτικό επιλογής σας.

Πηγή

Διαφήμιση

logo