ΥΓΕΙΑ

Προσθέστε Εύκολα Μάκρος στις Κουρτίνες Σας με Αυτά τα Έξυπνα Tips

Προσθέστε Εύκολα Μάκρος στις Κουρτίνες Σας με Αυτά τα Έξυπνα Tips

Δύο είναι συνήθως οι λόγοι που ίσως να χρειάζεστε πιο μακριές κουρτίνες στο σπίτι σας. Λόγω μετακόμισης και λόγω ανακαίνισης. Όποιος και να είναι, πάντως, ο λόγος μπορείτε εύκολα να μακρύνετε τις κουρτίνες που ήδη έχετε ακολουθώντας ένα από τα παρακάτω tips.

Με σχοινί Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να αλλάζετε σπίτι και να συνειδητοποιείτε πως οι κουρτίνες σας δεν ταιριάζουν τέλεια στα νέα σας παράθυρα καθώς δεν έχουν το σωστό μήκος. Αν, λοιπόν, οι κουρτίνες σας είναι κοντές μπορείτε να τις μακρύνετε με έναν πολύ απλό τρόπο. Δημιουργήστε καινούργιες θηλιές με ένα σχοινί από φυσικά υλικά που είναι και μεγάλη τάση. Θα κερδίσετε τουλάχιστον 10 εκατοστά εάν το κουρτινόξυλο είναι κρεμασμένο πιο ψηλά από την μπαλκονόπορτα.

Βάλτε σχοινιά στο κουρτινόξυλο και στην κουρτίνα σας για να δείξει μακρύτερη.

Tip Ακολουθήστε το παραπάνω tip ακόμα και αν δεν χρειάζεστε επιπλέον μήκος στις κουρτίνες σας. Αυτό το τρικ θα δώσει στιλ στις κουρτίνες σας και θα ανανεώσει το χώρο σας.

Με έξτρα ύφασμα Άλλος ένας τρόπος για να προσθέσετε μήκος εύκολα και χωρίς ράψιμο, είναι να προσθέσετε ένα κομμάτι από άλλη κουρτίνα και μάλιστα σε άλλο χρώμα. Έτσι, θα δημιουργήσετε μια όμορφη διχρωμία στην κουρτίνα σας. Σε μια μονόχρωμη κουρτίνα μπορείτε να προσθέσετε μια φάσα με ένα έντονο μοτίβο για να δώσετε στιλ ενώ σε μια κουρτίνα με έντονο σχέδιο προτιμήστε μια μονόχρωμη φάσα υφάσματος. Για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε χωρίς ράψιμο, αγοράστε μια θερμοκολλητική υφασμάτινη ταινία, τοποθετήστε την στην ένωση και απλά σιδερώνοντας θα ενωθούν τα κομμάτια. Την ίδια ταινία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για να κοντύνετε κουρτίνα χωρίς ράψιμο.

Διαφήμιση

Προσθέστε έξτρα ύφασμα.

Με δαντέλα Η δαντέλα είναι must και έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο της διακόσμησης αλλά και της μόδας. Χρησιμοποιήστε δαντέλα για να μεγαλώσετε την κουρτίνα σας ή χρησιμοποιήστε ακόμα και παλιά που δεν ξέρετε τι να τα κάνετε.

Η προσθήκη δαντέλας είναι επίσης μια καλή λύση.

Τip Για να κρεμάσετε κουρτίνες οπουδήποτε θελήσετε χωρίς να κάνετε τρύπες, χρησιμοποιήστε γαντζάκια με ταινία διπλής επικόλλησης και στηρίξτε επάνω μια λεπτή ράγα. Αυτό που πρέπει να θυμάστε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να επιλέγετε ελαφριά υφάσματα για να μην έχουν πολύ βάρος μιας και δεν θα είναι βιδωμένη η βάση της κουρτίνας.

Επιλέξτε λεπτά και ελαφριά υφάσματα για να μην βαρύνει το κουρτινόξυλο.

Με κρόσσια Αν δεν θέλετε να προσθέσετε έξτρα ύφασμα μπορείτε πολύ απλά να προσθέσετε κρόσσια. Τα κρόσσια θα δώσουν μήκος στην κουρτίνα σας αλλά και μια πινελιά που θα δώσει στιλ στον χώρο σας. Μπορείτε να ράψετε τα κρόσσια μόνοι σας εύκολα και με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ανανεωμένες κουρτίνες χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Άλλη μια ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε κρόσσια.

Via:
Διαφήμιση
TAGS:
#tip
#tips
#σπίτι
#τρικ