ΥΓΕΙΑ

Πρόβλημα ακοής: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού

Πρόβλημα ακοής: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού.

Οι ερευνητές από το Νοσοκομείο Brigham and Women’s Hospital στη Μασαχουσέτη, διαπίστωσαν αυξημένο αριθμό τυχαίων τραυματισμών σε ενήλικες που ανέφεραν φτωχότερη ακοή, με τους πιο αξιοσημείωτους να σημειώνονται στη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους.

Όσοι ανέφεραν μικρότερο πρόβλημα ακοής, αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδνο τραυματισμού στην εργασία τους.

orl

Σύμφωνα με το Centers for Disease Control and Prevention (CDC), οι τυχαίοι τραυματισμοί ήταν αιτία 28 εκατομμυρίων επισκέψεων στα επείγοντα, το 2013 στις ΗΠΑ.

Διαφήμιση

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από τη Health Interview Survey, στην οποία οι συμμετέχοντες κατηγοριοποίησαν την ακοή τους ως τέλεια, καλή, με μικρό πρόβλημα, με μέτριο πρόβλημα, με μεγάλο ή με κώφωση, και ανέφεραν τυχαίους τραυματισμούς που υπέστησαν τους προηγούμενους 3 μήνες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, 6,6 εκατομμύρια από όσους απάντησαν στην έρευνα, ανέφεραν τυχαίους τραυματισμούς.

Από αυτούς, 1 στους 6 κατηγοριοποίησε την ακοή του ως λιγότερο από τέλεια ή καλή. Οι άνθρωποι με μεγάλο πρόβλημα ακοής αντιμετώπιζαν διπλάσιο κίνδυνο τραυματισμού.

“Τα δεδομένα μας δείχνουν μια ισχυρή σχέση μεταξύ φτωχότερης ακοής και τυχαίων τραυματισμών, ειδικά επειδή ο αριθμός τραυματισμών αυξήθηκε σταθερά καθώς επιδεινωνόταν η ακοή, ενώ αυξάνονταν και οι πιθανότητες τραυματισμού» δήλωσε ο Neil Bhattacharyya από το Brigham and Women’s Hospital, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

“Τελικά, η απώλεια ακοής μπορεί να έχει περισσότερες επιπτώσεις από αυτές που πιστεύει κανείς» πρόσθεσε.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Otolaryngology.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#άνθρωποι
#εργασία
#ερευνητές
#μελέτη
#νοσοκομείο
#προβλήματα