Ο πουρές είναι το ιδανικό συνοδευτικό: ταιριάζει με τα περισσότερα πιάτα, αλλά κυρίως από τις διαμαρτυρίες των παιδιών. Τουλάχιστον από τα χείλη των δικών μου δεν βγήκε ποτέ η φράση “πάλι πουρέ θα φάμε;»!
Αν είστε λάτρης του πουρέ και θέλετε να τον απογειώσετε αυτή η παραλλαγή του που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες!
Τι θα χρειαστείτε
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
680 γραμμάρια πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
1/3 του φλιτζανιού sour cream
3 κουταλιές της σούπας άπαχο γάλα
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού λιωμένο βούτυρο
½ του φλιτζανιού τριμμένο τσένταρ
2 φέτες μπέικον, ψημένες και ψιλοκομμένες
Τι πρέπει να κάνετε
Σε μια κατσαρόλα θερμαίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία και να ροδίσουν τα κρεμμύδια. Για να μην κολλήσουν μπορείτε να ρίξετε μια κουταλιά της σούπας νερό και να συνεχίσετε το ανακάτεμα.
Στο μεταξύ, σ’ ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι τοποθετήστε τις πατάτες και το σκόρδο. Βράστε τα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Αφού τις σουρώσετε χρησιμοποιήστε ένα μπολ για να τις λιώσετε. Προσθέστε το γάλα, το πιπέρι, λίγο ακόμα αλάτι και την sour cream. Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, πασπαλίζετε με το τσένταρ και το μπέικον και σερβίρετε.
Πηγή: mama365.gr