ΥΓΕΙΑ

Πονοκέφαλος: 8 απίθανες αιτίες που σίγουρα αγνοείτε!!!-ΦΩΤΟ

Πονοκέφαλος: 8 απίθανες αιτίες που σίγουρα αγνοείτε!!!-ΦΩΤΟ

Σίγουρα θα σας έχει τύχει ενώ προσπαθείτε να απολαύσετε τις μικρές χαρές της ζωής –ένα χαλαρό πρωινό Σαββάτου, μια βόλτα με τις φίλες ή τον σύντροφό σας ή τη βραδινή σας έξοδο- να κάνει την εμφάνισή του ο πονοκέφαλος και να σας το χαλάει.

Αν ανήκετε στα εκατομμύρια γυναίκες που υποφέρουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες, γνωρίζετε τους συνήθεις υπόπτους: υπερκατανάλωση αλκοόλ, έλλειψη ύπνου κλπ.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι απίθανοι και λιγότερο γνωστοί λόγοι που μπορεί να είναι η αιτία του πονοκεφάλου σας.

Δείτε τους στην παρακάτω gallery:

Τροφές: Τα καπνιστά, τα πολύ αλμυρά, καθώς και τα τρόφιμα αργής ωρίμανσης, π.χ. τυριά, σαλάμια, καπνιστός σολομός, περιέχουν θειώδη άλατα που προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και προκαλούν πονοκέφαλο. Μελέτες έχουν δείξει ότι και το κρασί αποτελεί κοινή αιτία πονοκεφάλου στις γυναίκες.

Ύπνος: Εκτός από την έλλειψη ύπνου, πονοκέφαλο μπορεί να προκαλέσουν και οι πολλές ώρες ύπνου. Δεν είναι απίθανο λοιπόν, το σαββατοκύριακο που θέλετε να αναπληρώσετε τις χαμένες ώρες, το σώμα να αντιδρά στην αλλαγή της ρουτίνας του ύπνου με πονοκέφαλο.

Στρες σχέσεων: Είτε έχετε νεύρα με τον προϊστάμενό σας είτε καυγαδίσατε με τον σύντροφό σας, το στρες στις προσωπικές σχέσεις αποτελεί σοβαρή αιτία πονοκεφάλων. Ο λόγος είναι ότι το άγχος προκαλεί λαχάνιασμα με αποτέλεσμα να φτάνει λιγότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο. Είναι επίσης πιθανό να σφίγγετε τα δόντια σας λόγω άγχους, μια κατάσταση που επίσης συνδέεται με πονοκέφαλο τάσης.

Διαφήμιση

Υπολογιστής: Όταν βρίσκεστε όλη μέρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, καταπονείτε τα μάτια σας. Επιπλέον, οι εναλλαγές στο φως και η φωτεινότητα της οθόνης ενεργοποιεί τον αμφιβληστροειδή και τα νεύρα πίσω από τα μάτια σας, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο κεφάλι. Μπορεί επίσης να φταίει η στάση του σώματός σας.

Βενζίνη: Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από συχνούς πονοκεφάλους έχουν ευαισθησία σε συγκεκριμένες μυρωδιές. Τέτοιες είναι η βενζίνη, ο καπνός του τσιγάρου και τα αρώματα.

Το χτένισμα: Πάνω από το 50% των γυναικών που πιάνουν τα μαλλιά τους σφιχτή αλογοουρά, έχουν πονοκέφαλο τάσης, σύμφωνα με τα ευρήματα μελετών. Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα ή πιάστε τα σε χαλαρή πλεξούδα.

Κινητό: Όταν το κεφάλι είναι διαρκώς γερμένο προς τα κάτω στην οθόνη του κινητού ή του τάμπλετ, ασκείται πίεση στον αυχένα και αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή στους κροτάφους. Παράλληλα, κουράζετε τα μάτια σας, άλλη μία αιτία πόνου.

Ήλιος: Η έντονη ηλιοφάνεια και γενικά η έκθεση σε έντονο φως μπορεί να πυροδοτήσει μια ημικρανία λόγω της παρεμβολής της λάμψης στον θάλαμο του εγκεφάλου. Το ίδιο ισχύει για την αντανάκλαση του ηλιακού φωτός σε φωτεινές επιφάνειες, όπως μεγάλες επιφάνειες κτιρίων αλλά και η άμμος στις παραλίες.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , prevention.com

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#άνθρωποι
#αρώματα
#γυναίκες
#δόντια
#κρασί
#οθόνη
#οξυγόνο
#πόνο
#πονοκεφάλους
#πρωινό
#Σαββάτου
#σχέσεις
#σώμα
#τρόφιμα
#υπολογιστή