ΥΓΕΙΑ

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώνει το κρέας

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώνει το κρέας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεπαγώσεις ένα μπιφτέκι, ένα κοτόπουλο ή ό,τι άλλο θέλεις σήμερα να μαγειρέψεις! Ο ασφαλέστερος, φυσικά, είναι αφήσεις το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου ή στην συντήρηση για να ξεπαγώσει μόνο του!,Αυτή η διαδιακασία, όμως, μπορεί να πάρει ώρες!,Τι γίνεται όταν πρέπει να ετοιμάσεις φαγητό και μάλιστα γρήγορα και το μόνο που έχεις στην κατάψυξή σου είναι ένα παγωμένο κομμάτι κρέας;

Το βάζεις σε νερό ή στο φούρνο μικροκυμάτων;

Ας δούμε τις περιπτώσεις μια μια!

Όταν βάζουμε το κρέας σε νερό θα πρέπει ή να ανανεώνουμε το νερό κάθε μισάωρο ή να το αφήσουμε να τρέχει πάνω στο κρέας για να γίνει ,και η δουλειά μας πιο γρήγορα, φυσικά! Το καλό με αυτή τη μέθοδο είναι ότι, όπως ακριβώς και με την συντήρηση, τα μικρόβια δεν θα αναπτυχθούν γιατί η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει απότομα! Ωστόσο, για να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά απαραιτήτως ή να αφήσετε αρκετή ποσότητα νερού να,τρέξει πάνω από το σακουλάκι με το κρέας! Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσeξετε το σακουλάκι που έχετε χρησιμοποιήσει να είναι αεροστεγώς κλεισμένο,υπάρχουν διαρροές από βακτήρια!

Διαφήμιση

Στην περίπτωση του

,φούρνο μικροκυμάτων,τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα και γρήγορα! Είναι, σίγουρα, ο τρόπος που μας βοηθά να έχουμε έτοιμο φαγητό στο λεπτό! Το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι κάποιο κομμάτι από το κρέας μπορεί να ζεσταθεί αρκετά μέσα στο φούρνο και στη συνέχεια θα πρέπει να μαγειρέψετε το φαγητό σας αμέσως, έτσι ώστε να απιφύγετε την ανάπτυξη μικροβίων. Επίσης, εκείνο που πρέπει να προσeξετε είναι η συσκευασία στην οποία θα έχετε τοποθετήσει το κρέας. Στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί κάποιο σημείο της,να λιώσει ή να δημιουργηθούν εξ αιτίας θερμοκρασίας και ατμών επικίνδυνα αέρια μέσα στο φούρνο!

Συμπέρασμα;,Ίσως ο φούρνος μικροκυμάτων να είναι γρηγορότερος και πιο ασφαλής τρόπος απόψυξης ενός κρέατος, αφού δεν χρειάζεται να ανησυχούμε διαρκώς για τα βακτήρια που μπορεί να αναπτυχθούν στο κοτόπουλο που ξεχάσαμε μέσα στο νερό! Αλλά, θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι αφού ξεπαγώσετε κάτι στο φούρνο μικροκυμάτων πρέπει να το μαγιερέψετε αμέσως μετά!

Προσωπικά, προτιμώ,τη φυσική απόψυξη στο κάτω μέρος του ψυγείου!,Προσπαθήστε και εσείς την επόμενη φορά να ξεκινήσετε νωρίτερα για να αποφύγετε τα διλήμματα!

Πηγή:infowoman.gr

Διαφήμιση
TAGS:
#ανάπτυξη
#δουλειά
#θερμοκρασία
#θερμοκρασίας
#κοτόπουλο
#κρέας
#νερό
#στο φούρνο
#φαγητό