Για να κρατήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας φρέσκα για περισσότερες μέρες θα πρέπει να φροντίσετε να τα αποθηκεύετε σωστά.
Η θερμοκρασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή συντήρηση των φρέσκων προϊόντων, αφού ορισμένα είναι ευαίσθητα στο κρύο και συντηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ άλλα χρειάζονται τις χαμηλές θερμοκρασίες για να μη χαλάσουν γρήγορα.
Εξίσου σημαντικό είναι όμως να προσέχετε ποια φρούτα και λαχανικά αποθηκεύετε μαζί. Ορισμένα προϊόντα απελευθερώνουν αιθυλένιο, ένα αέριο που προωθεί τη διαδικασία της ωρίμανσης. Φρούτα και λαχανικά όπως η μπανάνα και το αγγούρι είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο αιθυλένιο κι έτσι πρέπει να αποφεύγεται η έκθεσή τους σε αυτό.
Στην παρακάτω gallery θα δείτε μερικά βασικά ζεύγη τροφίμων που δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί, καθώς το ένα προϊόν απελευθερώνει αιθυλένιο και το άλλο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο αέριο.
Πηγή: Academy of Nutrition and Dietetics