share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας να γυμναστείτε

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας να γυμναστείτε

Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάνετε γυμναστική και το να φτάσετε στο γραφείο γεμάτος ενέργεια είναι μόνο ο ένας λόγος – Διαβάστε τους υπόλοιπους

Υπάρχουν πολλά δίπολα που αφορούν τη γυμναστική και το κυριότερο αφορά την καταλληλότερη ώρα της μέρας για να γυμναστείτε. Εννοείται πως η καταλληλότερη ώρα της μέρας είναι η ώρα η οποία σας επιτρέπεται από το καθημερινό σας πρόγραμμα αλλά αν είχατε την ευχέρεια να επιλέξατε, τι θα επιλέγατε; Εμείς ψηφίζουμε το πρωί.

Ξεκινώντας τη μέρα σας με άσκηση θα νιώσετε και θα κερδίσετε αναμφισβήτητα οφέλη για την υγεία σας. Ας δούμε λοιπόν τους πέντε λόγους που σύμφωνα με την επιστήμη πρέπει να προγραμματίζετε τη γυμναστική σας για το πρωί.

Κάνετε πιο υγιεινές επιλογές καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας

Ξεκινώντας τη μέρα σας δουλεύοντας πάνω στην υγεία σας τότε θέτετε αυτό σαν κύριο στόχο της μέρας σας. Αν ξυπνήσετε στις 7 το πρωί για να γυμναστείτε τότε είναι σίγουρο πως δεν θα θέλετε να χαραμιστεί ο κόπος σας τρώγοντας ανθυγιεινό πρωινό. Σωστά. Επιπλέον θα προσπαθήσετε να κρατήσετε το εξαιρετικό συναίσθημα της ευεξίας που προκύπτει από την πρωινή γυμναστική απορρίπτοντας τα γλυκά, επιλέγοντας τις σκάλες στο γραφείο αλλά και πολύ πιο υγιεινά γεύματα.

Βελτιώνεται ο κύκλος του ύπνου σας

Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που γυμνάζονται το πρωί κοιμούνται περισσότερο, έχουν βαθύτερους κύκλους ύπνου και ξοδεύουν κατά 75% περισσότερο χρόνο της κατάκλισής τους στην αποκατάσταση του σώματός τους συγκριτικά με εκείνους που επιλέγουν να γυμναστούν αργότερα μέσα στη μέρα. Αναφέρεται επίσης ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται τη νύχτα δυσκολεύονται να κοιμηθούν λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος που προκαλεί η γυμναστική και αποτελεί γνωστό σαμποτέρ του ύπνου.

Διαφήμιση

Μειώνετε την αρτηριακή πίεση

Οι άνθρωποι με προβλήματα υπέρτασης πολύ συχνά χρειάζονται φαρμακευτική περίθαλψη για να ελέγξουν την επικινδυνότητα της κατάστασής τους. Μαζί με αυτό όμως πρέπει να αλλάξουν και διάφορες συνήθειές τους με μία αρκετά κύρια να είναι η πρωινή γυμναστική. Στη μελέτη του Περιοδικού Journal of Vascular Health and Risk Management, οι ερευνητές και οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και γυμνάζονταν είτε στις 7 το πρωί είτε στις 11 το πρωί είτε στις 7 το απόγευμα. Παρατηρήθηκε λοιπόν πως όσοι γυμνάζονταν νωρίς το πρωί βίωναν μείωση της αρτηριακής πίεσης τους μετά από προπόνηση κατά 10%. Η μείωση συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας φτάνοντας στο αποκορύφωμά της κατά τις βραδινές ώρες. Παράλληλα οι φοιτητές που ασκούνταν στις 7 το πρωί απολάμβαναν ποιοτικότερο ύπνο, έχοντας μεγαλύτερους κύκλους σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Ανεβαίνει η ψυχολογία σας για να αντέξετε τη μέρα

Η άσκηση δίνει στον εγκέφαλο την εντολή να απελευθερώσει ενδορφίνες μία ορμόνη που αποτελεί φυσικό παυσίπονο για το σώμα. Αν το μυαλό σας λοιπόν δεχτεί αυτό τον καταιγισμό ενδορφινών νωρίς το πρωί τότε ξεκινάτε τη μέρα σας νιώθοντας πολύ πιο αισιόδοξα και λιγότερο αγχωτικά και σκεπτικά. Μπορεί επίσης να νιώσετε πιο ολοκληρωμένοι γνωρίζοντας πως βάζετε σε προτεραιότητα την ψυχική σας υγεία.

Έχετε ελεύθερο το απόγευμα και το βράδυ σας

Ειδικά αν έχετε ένα πολύ απασχολημένο πρόγραμμα το να επιλέξετε να ασκηθείτε το πρωί μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο πλάνο για να επιβεβαιώσετε ότι η άσκησή σας δεν σας κλέβει χρόνο από την απαιτητική σας μέρα αφιερώνοντας τα απογεύματα και τα βράδια σας στην οικογένεια ή τη διασκέδασή σας.

Διαφήμιση

logo