ΥΓΕΙΑ

Πλυντήριο πιάτων: 8 Tips για Μέγιστη Αποτελεσματικότητα

Πλυντήριο πιάτων: 8 Tips για Μέγιστη Αποτελεσματικότητα

Σας παρουσιάζουμε 8 tips για να μεγιστοποιήσετε την λειτουργικότητα και την καθαριστική δύναμη του πλυντηρίου πιάτων σας.

Είναι γνωστό πως τα πλυντήρια πιάτων προσφέρουν ευκολία και σας γλιτώνουν από τον κόπο του πλυσίματος στο χέρι. Βάζετε τα πιάτα στο πλυντήριο, προσθέτετε λίγο σαπούνι και τελειώσατε, σωστά; Αν ήταν τόσο απλό δεν θα βρίσκατε συχνά πιάτα που έχουν παραμείνει βρώμικα και μαχαίρια που έχουν σφηνώσει στη θήκη του πλυντηρίου.

Μην ξεπλένετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο Εκτός αν το πλυντήριό σας είναι παλιό. Τα καινούργια πλυντήρια απομακρύνουν τις τροφές χωρίς να χαλάνε. Η μόνη εξαίρεση είναι το ρύζι γιατί οι μικροί κόκκοι μπορεί να βουλώσουν τον σωλήνα του πλυντηρίου.

thehomeissue_plyntirio01

Μην ξεπλένετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.

Χρησιμοποιείτε την δόση απορρυπαντικού που προτείνει ο κατασκευαστής Περισσότερο μπορεί να αφήσει στίγματα, ενώ με λιγότερο τα πιάτα σας ενδέχεται να βγουν βρώμικα.

Γεμίστε το πλυντήριο Κάντε πλύσεις με το πλυντήριο γεμάτο, καθώς είναι πιο λειτουργικό και αξίζει το ρεύμα και το νερό που ξοδεύετε.

thehomeissue_plytnirio02

Κάντε πλύσεις με το πλυντήριο γεμάτο.

Διαφήμιση

Ξεκινήστε να το γεμίζετε από κάτω προς τα πάνω Γεμίστε το κάτω ράφι, τοποθετώντας τα πιο ψηλά σκεύη στις άκρες και τα πιο μικρά στο κέντρο. Οι μεγάλες πιατέλες, για παράδειγμα, ενδέχεται να εμποδίσουν τη ροή του νερού και τα πιάτα σας να μην καθαρίσουν καλά αν τις βάλετε στη μέση του ραφιού.

Βάλτε τα πιάτα σας με σειρά μεγέθους Τα μεγαλύτερα πίσω και τα μικρότερα μπροστά. Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι το νερό πάει παντού και δεν θα έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως πιάτα με λεκέδες.

thehomeissue_plyntirio04

Τα κουτάλια τοποθετούνται αλλιώς σε σχέση με τα πιρούνια και τα μαχαίρια.

Αφού γεμίσετε το κάτω ράφι, προχωρήστε στο πάνω Βάλτε τις κούπες και τα ποτήρια σας. Αποφύγετε να τα βάλετε πολύ κοντά το ένα στο άλλο: δεν θα πλυθούν καλά και αν η ροή του νερού είναι πολύ δυνατή μπορεί να σπάσουν. Τα τάπερ, βάλτε τα και αυτά στο πάνω ράφι για να τα κρατήσετε όσο πιο μακριά γίνεται από τη θερμότητα του πλυντηρίου που βρίσκεται στη βάση της συσκευής.

Οργανώστε τα μαχαιροπίρουνα Βάλτε τα πιρούνια με τα πιρούνια, τα μαχαίρια με τα μαχαίρια κλπ. Προτιμήστε η βάση τους να είναι προς τα πάνω για να μην τραυματιστείτε κατά λάθος όταν τα βγάζετε. Τα κουτάλια είναι η εξαίρεση – τοποθετείστε τα με τη βάση προς τα κάτω για να πλυθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

thehomeissue_plyntirio03

Προσeξτε πώς θα τοποθετείτε τα πιάτα σας μέσα στο πλυντήριο.

Αφού πλυθούν τα πιάτα σας, βγάλτε πρώτα αυτά που βρίσκονται στο κάτω ράφι Ο λόγος είναι απλός: αν κάποιο σκεύος από το πάνω ράφι έχει συγκρατήσει νερό και πάτε να το βγάλετε πρώτο, το νερό αυτό θα πέσει στα σκεύη που είναι από κάτω!

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#tips
#δόση
#νερό
#πλυντήριο
#ρύζι
#τάπερ