share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Πίνετε νερό με λεμόνι;Να τι συμβαίνει στο σώμα σας

Πίνετε νερό με λεμόνι;Να τι συμβαίνει στο σώμα σας

Το ταπεινό λεμόνι. Είμαστε μεγάλοι λάτρεις αυτού του μικρού κίτρινου φρούτου, τόσο λιτό αλλά με τόσες απρόσμενες χρήσεις.

Πολλά άρθρα και έρευνες έχουν αποδείξει την αξία του λεμονιού με διάφορους άλλους συνδυασμούς και τα αποτελέσματα είναι πάντα εκπληκτικά.

Αν χρειάζεστε περισσότερες αποδείξεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό και λεμόνι, διαβάστε το παρακάτω κείμενο. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λίστα με πλεονεκτήματα υγείας και ομορφιάς που αποκτάτε πίνοντάς το.

Κάνει θαύματα στην υγεία του πεπτικού σας συστήματος

Λέγεται συχνά πως ένα υγιές πεπτικό σύστημα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της καλής ολόπλευρης υγείας. Τα λεμόνια είναι σημαντική πηγή φυτικών ινών πηκτίνης η οποία είναι απαραίτητη για την καλή υγεία του παχέος εντέρου, έτσι, ένα ποτήρι με ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί, λειτουργεί ως εναρκτήριο λάκτισμα για το πεπτικό μας σύστημα, υπενθυμίζοντας του να μειώσει τα συσσωρευμένα απόβλητα της προηγούμενης μέρας.

Νερό με λεμόνι = πραγματική ενυδάτωση

Αιώνες πριν τα ενεργειακά ποτά, τα άλατα ενυδάτωσης, και τα διαλύματα γλυκόζης-ηλεκτρολυτών πλημμυρίσουν την αγορά, το νερό με το λεμόνι χρησιμοποιήθηκε ως μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία της αφυδάτωσης. Όταν ασκούμαστε, χάνουμε ηλεκτρολύτες (μεταλλικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένου του νατρίου, του καλίου και του χλωρίου) μέσω του ιδρώτα. Ενώ το πόσιμο νερό απλά ενυδατώνει, αν προσθέσετε μερικές φέτες λεμονιού στο μείγμα θα επιταχύνετε τη διαδικασία της επαναεξισορρόπησης των ηλεκτρολυτών στο σώμα σας.

Τα λεμόνια είναι οι καλύτεροι φίλοι του ήπατός σας

Διαφήμιση

Κρατώντας το συκώτι σας χαρούμενο, κάνετε το πιο σημαντικό για την γενική υγεία σας και το νερό με το λεμόνι σας βοηθά να αυξήσετε κατακόρυφα τα επίπεδα της λειτουργίας του. Καθώς ενισχύεται η λειτουργία του ενζύμου και εξαφανίζονται οι τοξίνες, το κιτρικό οξύ που βρίσκεται στα λεμόνια σας βοηθά να διαλύσετε τα επιβλαβή κύτταρα.

Ένα λεμόνι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

Καθώς δεν υπάρχει καμία θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, είναι βέβαιο πως εκείνοι που πίνουν νερό με λεμόνι καθημερινά, βιώνουν λιγότερα κρυολογήματα και με μικρότερη διάρκεια σε σύγκριση με εκείνους τους ανθρώπους που επιλέγουν να μην πιουν το μαγικό συνδυασμό. Αυτό συμβαίνει χάρης στην συγκέντρωση της βιταμίνης C, μιας βιταμίνης που αδιαμφισβήτητα βοηθά ενάντια στις ιογενείς λοιμώξεις και τις αδυναμίες του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ενισχύεται ο μεταβολισμός

Αν θέλετε να χάσετε βάρος κάνοντας υγιεινές, βιώσιμες αλλαγές στο τρόπο ζωής σας, το νερό με το λεμόνι είναι ο ιδανικός σύντροφος. Σας βοηθά να αυξήσετε το μεταβολισμό σας και τα λεμόνια περιέχουν φυτικές ίνες πηκτίνης οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα να μειώνουν την αίσθηση της πείνας.

Απομακρυνθείτε εύκολα από τον καφέ σας!

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν τον πρωινό καφέ τους με μια εμφάνιση δύναμης και ενέργειας ώστε να αισθάνονται αρκετά παραγωγικοί ως τις 10.30, όπου η ύφεση λαμβάνει δράση. Αντικαθιστώντας τον καφέ σας με ένα ποτήρι ζεστού νερού με λεμόνι για 2 εβδομάδες, θα νιώσετε πως είστε σε εγρήγορση, ανανεωμένοι και υγιείς όσο ποτέ.

Πηγή

Διαφήμιση

logo