share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Πικάντικη Ζαμπονοτυρόπιτα με φέτα

Πικάντικη Ζαμπονοτυρόπιτα με φέτα

Μια συνταγή για μια πικάντικη ζαμπονοτυρόπιτα για όλες τις ώρες. Μια πίτα που θα απολαύσετε ως πρωινό αλλά και ορεκτικό με το κυρίως γεύμα ή σαν ένα ελαφρύ δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής

1 πακέτο φύλλο κρούστας

300 γρ. τυρί φέτα

150 γρ. ζαμπόν (κατά προτίμηση καπνιστό), κομμένο σε μικρά κομματάκια

3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο φρέσκο γάλα

2 αβγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Διαφήμιση

1 κ.γ. πιπέρι – μια πρέζα αλάτι (προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας)

3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (ή μισό βούτυρο μισό ελαιόλαδο) για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω κάτω) και ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο ή μαργαρίνη, ρίχνετε το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε το φρέσκο γάλα με μια κίνηση, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να πήξει το μείγμα. Μόλις πήξει το κατεβάζετε από τη φωτιά.

Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνετε μέσα στη μπεσαμέλ τη φέτα κομμένη σε κομματάκια, το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, λίγο αλάτι και τα αβγά κτυπημένα σαν ομελέτα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Με την βοήθεια ενός πινέλου λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου. Στρώνετε 5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα, αδειάζετε τη γέμιση και την ισιώνετε με ένα πιρούνι, γυρίζετε τα περισσεύματα των φύλλων να ακουμπήσουν επάνω στη γέμιση και βάζετε από πάνω άλλα 5 φύλλα λαδώνοντάς τα και αυτά ένα-ένα. Χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι τα επάνω φύλλα της ζαμπονοτυρόπιτας σε κομμάτια.

Βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 45 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά.

minervahorio.gr

Πηγή

Διαφήμιση

logo