Τώρα που βρισκόμαστε στο τέλος του Φθινοπώρου και οδεύουμε σιγά-σιγά προν το Χειμώνα ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα καλό καθάρισμα στα παντζούρια μας. Εμείς θα σας πούμε τον ευκολότερο τρόπο για να το κάνετε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολύ από τον χρόνο σας.
Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό, λευκό ξίδι, λίγο υγρό για τα πιάτα και μια βούρτσα την οποία θα χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε τα πατζούρια.
Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το παντζούρι σας εκτός από μέσα και εξω.
Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι καθαρίζουν μόνο το εξωτερικό των παντζουριών αφού θεωρούν ότι μόνο αυτά λερώνονται (αφήστε που είναι και πιο μπελαλίδικο το καθάρισμα). Για να καθαρίσετε τα παντζούρια σας εξωτερικά μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία ρίχνοντάς τους νερό με το λάστιχο. Συνεχίστε παίρνοντας τη βούρτσα την οποία έχετε βουτήξει στο μείγμα και καθαρίστε με αυτήν τα παντζούρια σας.
Τα πατζούρια θέλουν καθάρισμα τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο.
Για να καθαρίσετε τα παντζούρια από μέσα εννοείται πως δεν μπορείτε (δυστυχώς) να χρησιμοποιήσετε το λάστιχο. Μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα για να μαζέψετε την περισσότερη σκόνη. Αφού το κάνετε αυτό, πάρτε τη λεκάνη με το νερό, το ξίδι και το απορρυπαντικό πιάτων και ένα βετέξ. Βουτήξτε το βετέξ στο μείγμα και καθαρίστε τα παντζούρια σας. Αμέσως μετά σκουπίστε τα με μια καθαρή πετσέτα.
Πηγή