share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Πέννες με κιμά και λαχανικά

Πέννες με κιμά και λαχανικά

Πέννες με κιμά, πιπεριές και κολοκυθάκια σε πλούσια σάλτσα ντομάτας. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο, χορταστικό πιάτο στο οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

1/2 κιλό πέννες ριγωτές ή απλές

4-5 κ.σ ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

1/2 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ

1½ φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού (1 κύβο)

1 κ.γ. ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Για τα λαχανικά

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μέτριες πιπεριές (1 πράσινη + 1 κόκκινη) κομμένη σε μικρά καρέ ή στικς

2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα, κομμένα σε καρέ ή στικς

2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μόνο το άσπρο μέρος

2 πρέζες αλάτι

Για την επικάλυψη

1-1¼ φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη ή άλλο τυρί επιλογής σας που λιώνει εύκολα

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τις πέννες σας σε μπόλικο, αλατισμένο τουλάχιστον με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι, κοχλαστό νερό και τις βράζετε 1-2 λ λιγότερο από το χρόνο που προτείνετε στις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες κρατάτε 1/2 φλ. από το νερό που τις βράσατε, τις σουρώνετε και τις αφήνετε στη άκρη.

Παράλληλα, μέχρι να γίνουν οι πέννες φτιάχνετε το μείγμα κιμά. Σε ένα μεγάλο φαρδύ και βαθύ τηγάνι ή γουοκ ή φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

Προσθέτετε το κιμά και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα πατώντας το κιμά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις “εξατμισθεί” ρίχνετε το πελτέ ντομάτας και τον τρίβετε στη βάση της κατσαρόλας.

Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ το ζωμό βοδινού (το νερό και το κύβο), τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε τη σάλτσα σας σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει για 20 λ.

Για τα λαχανικά: Εν τω μεταξύ, όσο βράζει η σάλτσα κιμά, σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, πασπαλισμένα με 2 πρέζες αλάτι, ανακατεύοντας συχνά για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα κιμά, ανακατεύετε, ελέγχετε αν έχει υγρά η σάλτσα αλλιώς προσθέτετε λίγο ακόμα βραστό νερό και τα αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί μαζί και με τα λαχανικά για 10 λ επιπλέον.

Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στη σάλτσα κιμά και τις σουρωμένες πέννες, ανακατεύετε να καλυφθούν με τη σάλτσα, αν απαιτείτε προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε και τις αφήνετε να βράσουν μαζί με τη σάλτσα για 2 λ για να σωθούν σχεδόν τα υγρά τους.

Για την επικάλυψη: Μετά πασπαλίζετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φαγητού τη τριμμένη μοτσαρέλα, μειώνετε τη φωτιά στο τελείως χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και το αφήνετε για 1-2 λ ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας μέσα στο τηγάνι μαζί με μια μεγάλη σαλάτα.

Ενναλακτικά: Μπορείτε να βράσετε κανονικά τις πέννες σας να τις σουρώσετε και να τις σερβίρετε ως έχουν περιχυμένες με τη σάλτσα κιμά την οποία θα βράσετε μαζί και με τα λαχανικά κομμένα σε μεγάλα στικς και με λιγότερα υγρά για να έχετε μια σάλτσα που θα μείνει μόνο με το λαδάκι της.

Πηγή

logo