Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο
Μία πρόταση με διαχρονική γευστική αξία, για όλη την οικογένεια
“Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο. Μία πρόταση με διαχρονική γευστική αξία, για όλη την οικογένεια»
Υλικά
1 – ½ κιλό πατάτες 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 3 κ.σ. μουστάρδα 2 κ.γλ. ζάχαρη 2 κλωνάρια δεντρολίβανο 2 σκελίδες σκόρδο 2 λεμόνια (χυμός) Αλάτι Πιπέρι Λίγο νεράκι 1 βιολογικός κύβος ζωμού λαχανικώνΕκτέλεση Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά, εκτός από το δεντρολίβανο, και χτυπάμε.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και τις περιχύνουμε με το μείγμα.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι για να μην μας στεγνώσουν, γυρνάμε τον φούρνο στον αέρα και ψήνουμε για ακόμα ένα τέταρτο, μέχρι οι πατατούλες μας να ροδίσουν.
Οι Χριστουγεννιάτικες πατάτες μου
Πατάτες φούρνου με τζίντζερ, πάπρικα και χυμό πορτοκάλι
Μία κλασική συνταγή με ένα spicy χριστουγεννιάτικο twist!
“Χριστουγεννιάτικες πατάτες φούρνου με τζίντζερ, πάπρικα και χυμό πορτοκάλι. Μία κλασική συνταγή με ένα spicy εορταστικό twist!»
Υλικά 1 – ½ κιλό πατάτες
5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι πάπρικα καυτερή Λιγο τζίντζερ τριμμένο Αλάτι Πιπέρι 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό ΕλαιόλαδοΕκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλένουμε τις πατάτες μας πολύ καλά -γιατί δεν θα τις καθαρίσουμε.
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και τις ανακατεύουμε πολύ καλά με το μείγμα.
Τις βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο
Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε λίγο νερό στο πυρέξ
Βάζουμε τον φούρνο στον αέρα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Καλή σας Όρεξη!
ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr