Η παραδοσιακή σιροπιαστή Καρυδόπιτα -λιτή και πεντανόστιμη !!!
Υλικά
6 αυγά
200 γραμ ζάχαρη
200 γραμ φρυγανιά τριμμένη
200 γραμ καρύδια τριμμένα
1 κουτ γλυκού κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
Διαφήμιση
λίγο αλάτι
1 κουτ γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη μέ 400 μλ νερό ένα ξυλάκι κανέλα καί λίγο λεμόνι -τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη, μέσα στή φρυγανιά ανακατέψτε την κανέλα γαρύφαλλο το μπέικιν το αλάτι στό τέλος προσθέτουμε τα καρύδια σιγά σιγά ανακατεύοντας. ΑΛΕΥΡΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ .
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί 35Χ22 Και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας .
Σιροπιάζουμε Με χλιαρή την πίτα ζεστό το σιρόπι .
Laura Pal-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ